clear sky
12°C
22.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Београђани силно желели победу, али...

НОВОСАЂАНИ У ЛОЗНИЦИ УСПЕЛИ ДА ПОВЕЖУ ДВЕ ПРВЕНСТВЕНЕ ПОБЕДЕ Калеб Зади Сери у улози диригента

22.09.2024. 21:15 21:19
Пише:
fudbal
Извор: FK Vojvodina

Намерили су се фудбалери Војводине на мотивисану екипу ИМТ-а, која је силно желела да побегне са дна табеле.

Иако су за ривала имали, барем на папиру, много јачег ривала, Београђани су храбро ушли у сусрет, не дозвољавајући Новосађанима да наметну стил игре који би им највише погодовао. Такво опредељење није им донело жељени резултат и претрпели су трећи узастопни пораз, јер су гости, ипак, у наставку стигли до високе победе.
 

У 12. минуту је, после корнера који је извео Савићевић, пред голом ИМТ-а највиши био Сеид Кораћ, али је лопту главом упутио право у искусног голмана Горана Вуклиша, који ју је, у сарадњи са Бонеом, избацио ван зоне опасности. Новосађани су лагано преузимали конце игре, све чешће атакујући ка голу ривала. Њихова игра, међутим, није имала течност, доста су грешили у предаји лопте, па одбрана ИМТ-а није имала већих проблема да те налете неутралише. 
 

Поново је Кораћ био у великој прилици након корнера Серија, али је статива била уз београдску чету у том 32. минуту и резултат се није променио. Могао је, у 37. минуту, Радуловић боље да реагује, али није, да би Сери, у 43. минуту, после соло акције, из игре избацио Бастају и шутирао, али је из тешке позиције погодио поново добро постављеног Вуклиша.
 

Тек што је почело друго полувреме, ИМТ је два пута озбиљно запретио преко Зулфића, а после тридесетак секунди и Стевановића, после чије шута је Росић доказао да је голман племенитог кова. Након новог корнера у 48. минуту, поново је Кораћ био у прилици и још једном његов покушај главом није пронашао пут до циља.
 

Сјајно је Војводина отворила контру у 52. минуту, лопту је примио Бамиделе и сјајно приметио и упослио Серија, који је лепо истрчао ка Вуклишевом голу и рутински затресао његову мрежу. Вођство „старе даме“ од 1:0 изазвало је велико задовољство навијача из Новог Сада, који су постали још гласнији у пружању подршке својим миљеницима. 
 

У 60. минуту шутирао је Јусуф Бамиделе, лопта је погодила Батиса у руку и, после интервенције из ВАР собе, судија Милановић показао је на белу тачку. Сигурни реализатор најстроже казне био је Марко Полетановић и Новосађани су повели с тада већ комотних 2:0. Већ у 69. минуту семфаор је показивао резултат 0:3, јер је Росић одлично пронашао расположеног Калеба Зади Серија, који је прихватио лопту у контри, повео је и онда прецизним ударцем погодио леви доњи угао Вуклишевог гола.
 

Ствари су, из угла Новосађана, дошле на жељено место и до краја сусрета у приликама су били Депу, односно Величковић, али се резултат више није мењао.
 

А. Предојевић

ИМТ – Војводина 0:3 (0:0)
 

ЛОЗНИЦА: Градски стадион „Лагатор“, гледалаца: 1.300. Судија: Милановић (Ћуприја). Стрелци: 0:1 – Сери у 52. 0:2 – Полетановић (из пенала). 0:3 – Сери у 69. минуту. Жути картони: Крстовић, Стевановић, Кур (ИМТ), Бутеан (Војводина).
 

ИМТ: Вуклиш 6,5 – Бастаја 5,5, Батис 5,5, Поповић 6 – Кур 5,5, Крстовић 6 (Луковић 6), Крстић 5,5, Зулфић 6 (Билапс -), Спремо 6,5 (Глишић 5,5) – Стевановић 6 (Леби 6), Боне 6 (Лутовац 6).
 

ВОЈВОДИНА: Росић 7 – Бутеан 6,5, Кораћ 7, Сиченџе 7, Ђорђевић 7– Петровић 6,5 (Медојевић -), Кокановић 7 (Полетановић 7) – Радуловић 6,5 (Сукачев 6,5), Савићевић 6,5 (Величковић 6,5), Сери 8 – Бамиделе 7,5 (Депу 6,5).
 

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
ГОЛМАН ВОШЕ ДРАГАН РОСИЋ ПРЕД СУТРАШЊИ ОКРШАЈ С ИМТ-ом: Играћемо под мањим притиском од домаћина

Меч се игра у недељу од 19 часова на "Лагатору"

vosa

ГОЛМАН ВОШЕ ДРАГАН РОСИЋ ПРЕД СУТРАШЊИ ОКРШАЈ С ИМТ-ом: Играћемо под мањим притиском од домаћина

21.09.2024. 13:26 16:24