Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Milan Đuričić, asistent trenera Sava Miloševića, s priprema Partizana: Nismo opterećeni titulom

20.01.2020. 10:17 10:21
Piše:
Izvor: Milan Đuričić (drugi s leva), foto: FK Partizan

Ekspedicija fudbalera Partizana nalazi se u Beleku, gde u idealnim uslovima sprovodi prvi deo priprema za prolećnu polusezonu.

Drugoplasirani tim Superlige prate idealni vremenski uslovi, hotel “Sueno” nudi im pun komfor, ali i odlično pripremljene terene, tako da šef stručnog štaba Savo Milošević i njegovi saradnici do u tančine mogu u delo da sprovedu, kako ističu, zamišljen program rada. To je potvrdio i Miloševićev prvi saradnik Milan Đuričić, koji je, specijalno za “Dnevnik”, rekao:

- U nedelju su igrači imali prvi slobodni dan od početka priprema, bez ikakvih obaveza i mogli su da ga provedu u aktivnostima u sopstvenom aranžmanu - rekao je popularni Đumi. - Neki od njih prelepo vreme i temperaturu od oko 20 stepeni iskoristili su za šetnju do obale mora, dok su drugi otišli da obave šoping u Antaliji. Imali su, međutim, obavezu da se u hotel vrate najkasnije do 22 časa, a već danas nastavljamo sa zaista napornim radom.

Ima li kakvih zdravstvenih problema unutar ekipe, obzirom na to da ističete kako je plan treninga više nego zahtevan?

- Igrači odlično treniraju, postoje manja zatezanja mišića kod pojedinaca, ali većih upala i sličnih stvari nema. To nam je veoma važno, jer svi kandidati za tim mogu maksimalno da se posvete izvršavanju obaveza, koje nisu ni male, a još manje lake. Profesor Marko Stojanović je izuzetno ozbiljan kondicioni trener, što nam je jesenas omogućilo da i u Ligi Evrope trčimo na vrhunskom nivou, pa su mnoge naše partije analizirane i u evropskim klubovima. Biće tako, uopšte ne sumnjam, i na proleće.


Turnir u Kataru

Samo tri dana igrači  Partizana provešće u Beogradu po povratku iz Turske.

- Sledi nam ubrzo i odlazak u Katar na 10 dana, zbog učešća na turniru, na kom će, pored Partizana, učestvovati ruski superligaši Lokomotiva, Dinamo iz Moskve i Rostov. Prvo mesto na ovom turniru pobedniku će doneti 100.000 dolara, ali ništa manje važno nije ni to što ćemo i tamo moći da nastavimo s pripremama u idealnim uslovima - rekao je Đuričić.


Koji su sportski ciljevi crno-belih u drugom delu prvenstva?

- Nismo opterećeni jurcanjem za titulom. Želimo, pre svega, da opravdamo lep utisak koji smo ostavili nastupajući u Ligi Evrope, čime smo našim fudbalerima trostruko podigli cenu na tržištu. Vidite i sami da smo sada u mogućnosti da za pojedine igrače tražimo i preko 10 milion evra, što nije slučajnost. Imamo veoma dobar tim i odličan stručni štab, u kojem se nalaze izuzetno ozbiljni treneri. Uz šefa Sava Miloševića i mene, kao i profesora Stojanovića, tu je i Nenad Cvetković, koji je vrhunski analitičar i svi mi  zajedno bavimo se isključivo fudbalom, neopterećeni nikakvim drugim stvarima.

S kim će Partizan u Beleku odigrati kontrolne utakmice?

- Imamo zakazana samo dva susreta. Prvi je planiran za 22. januar u 16 časova, ali je tu bilo nekih promena, pa mogu da vam kažem samo termin, ali, u ovom trenutku ne i ime našeg rivala. Drugu utakmicu igramo 26. januara, kada će nam rival biti rumunska Univerzitatea iz Krajove. Oba duela igraćemo na terenu u hotelu “Sueno”.

Šta se događa po pitanju angažmana novih igrača?

- Za sada nam niko od eventualnih novajlija nije potreban. Jednostavno, ni jedan fudbaler nije napustio Partizan i nismo opterećeni dovođenjem novih igrača.  Atmosfera u ekipi je odlična, a u Turskoj ćemo raditi do 27. januara, kada se vraćamo u Beograd - dodao je Milan Đuričić, prvi saradnik šefa stručnog štaba Beograđana Sava Miloševića.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Savo Milošević ne računa na Zlatana Šehovića

Savo Milošević ne računa na Zlatana Šehovića

13.01.2020. 10:33 10:37