Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Specijaliteti mamac za gurmane

13.11.2015. 20:06 13:33
Piše:

Festival „Disnotor za gurmane” promovisan je na Ribljoj pijaci u Novom Sadu pod pokroviteljstvom JKP „Tržnica” i Udruženja za negovanje tradicije „Tradicionalno vojvođanski” iz Čuruga.

Na promociji su posetioci mogli probati i kupiti domaće specijalitete koji će danas biti izloženi na tom festivalu u Čurugu.Predsednik udruženja „Tradicionalno vojvođanski” Ranko Milinković kaže da mu je drago što su dobili priliku da prezentuju deo onoga što će biti izloženo danas, kao i samo selo.

– S obzirom na to da je danas industrija poremetila neke stvari i da se tradicija svinjokolja gubi, naša je želja da običaj sačuvamo od zaborava –  istakao je Ranko Milinković. – Osim zabavno-muzičkog programa, održaće se i takmičenje u kuvanju svinjokoljskog paprikaša. To je lepa prilika da se ljudi druže i zabave.



U asortimanu izloženih proizvoda našli su se mesne prerađevine i  slatkiši. Cena čvaraka je 700 dinara kilogram, kobasica 600, premazi se kreću od 150  do 200 dinara, slanina 800, vešalica 1.200, suvi vrat 800 i mast 100 dinara. Cene domaćih kolača se na štandu firme „Krancla” kreću od 300 dinara za bakine kolače, 500 dinara za kilogram štrudle, dok kilogram sitnih kolača košta 600 dinara. U specijalitetima će danas od 9 časova moći da uživaju žitelji Čuruga, kao i da se takmiče u pripremanju svinjskog paprikaša.



V. Tadić

 

Piše:
Pošaljite komentar