Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NEMA PRETAKANJA, NEMA KVARENJA Ovaj trik će vam sačuvati kiseli kupus i tokom najtoplijih zima

27.02.2025. 10:38 10:51
Piše:
Izvor:
Krstarica
kupus
Foto: Printscreen Youtube/ Domaći Kuhar

Većina nas obožava kiseli kupus i zimu ne možemo da zamislimo bez zaliha ovog preukusnog povrća od kojeg se prave najukusnije sarme i podvarci.

Međutim, šta kada napravimo određenu količinu, ali se vreme, kao što je sada slučaj, malo poigra sa nama, pa usred zime, neočekivano, postane toplije? Potpuno je jasno da će se kupus pokvariti.

Da, pokvariće se ukoliko niste upoznati sa malim cakama velikih majstora i ako ne znate šta treba da uradite, a potrebno je da ispratite svega nekoliko koraka i kiseli kupus ćete moći da sačuvate do leta.

Bitan je procenat soli u vodi, salinitet.

Naspite četiri odsto soli u neku kantu. Recimo, u kantu od 10 litara sipajte 400 grama soli, pa tako nalivajte sve dok se ne nalije za šaku iznad gornjeg sloja, a zatim prebacite kupus iz prethodnog bureta i pritisnite ga tako da glavice ne plivaju. Kupus ređajte kako raste. Nema pretakanja, jer nema potrebe da se pretače na taj salinitet. So u kanti se zatim dobro razmuti.

Kad to sve uradite, važno je da se bure sa kupusom prebaci u podrum u koji ne dopire dnevna svetlost. Samo tako ćete kiseli kupus sačuvati do leta.

Izvor:
Krstarica
Piše:
Pošaljite komentar
SAMO AKO OVAKO ZAMRZNETE KISELI KUPUS SAČUVAĆETE MU SVEŽ UKUS I VITAMINE Postoje dve faze u procesu- Ovo su korisni trikovi
Kupus

SAMO AKO OVAKO ZAMRZNETE KISELI KUPUS SAČUVAĆETE MU SVEŽ UKUS I VITAMINE Postoje dve faze u procesu- Ovo su korisni trikovi

05.02.2025. 14:06 14:13
KISELI KUPUS NA VOJVOĐANSKI NAČIN Nije ni sarma ni podvarak, a prste da poližeš
купус

KISELI KUPUS NA VOJVOĐANSKI NAČIN Nije ni sarma ni podvarak, a prste da poližeš

20.12.2024. 14:36 14:49
CENA PEČENJA OTIŠLA NEBU POD OBLAKE Ako slavite slavu, čekaju vas OZBILJNI izdaci KISELI KUPUS POSTAO LUKSUZ
печење

CENA PEČENJA OTIŠLA NEBU POD OBLAKE Ako slavite slavu, čekaju vas OZBILJNI izdaci KISELI KUPUS POSTAO LUKSUZ

23.10.2024. 19:18 19:30