Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SAMO AKO OVAKO ZAMRZNETE KISELI KUPUS SAČUVAĆETE MU SVEŽ UKUS I VITAMINE Postoje dve faze u procesu- Ovo su korisni trikovi

05.02.2025. 14:06 14:13
Piše:
Izvor:
Informer
Kupus
Foto: Pixabay/Ilustracija

Da biste kiseli kupus zamrzli na pravi način, trebalo bi da znate nekoliko korisnih trikova.

Kiseli kupus se najčešće jede u jesen i zimu, a problem nastaje ako ga ima previše. Tada je problem konzerviranje, a rešenje je zamrzavanje kiselog kupusa.

Na ovaj način se čuva ukus, a zamrzavanje kiselog kupusa nema većih mana, osim promene konzistencije.

Sačuvajte rasol u frižideru

Kiseli kupus za zamrzavanje treba da bude u posebnim pakovanjima, npr. činije po porciji, jer kada se odmrzne, mora se odmah jesti. Prilikom zamrzavanja kiselog kupusa, kupus mora da se čuva bez slane vode.

Slana voda mora da se sačuva jer posle odmrzavanja mora ponovo da se doda kupusu da bi se vratio ukus i vitamini. Ta slana voda, poznata kao rasol, može se čuvati u plastičnoj boci u frižideru do nekoliko meseci.

Dve faze zamrzavanja

Takođe, važno je znati da se zamrzavanje kiselog kupusa obavlja u dve faze.

Prvo se stavi na dasku za sečenje i stavi u frižider na nekoliko sati, a zatim se kiseli kupus stavi u posudu i zamrzne.

Potrebna temperatura za zamrzavanje kiselog kupusa da bi sačuvao svojstva je -18 stepeni Celzijusa.

Izvor:
Informer
Piše:
Pošaljite komentar