Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

EVO KAKO NE SMETE DA PRIPREMATE KUPUS SALATU Samo ovako ćete sačuvati sve VITAMINE i hranljive sastojke!

22.12.2024. 19:45 19:52
Piše:
Izvor:
Srbija danas
купус
Foto: Ilustracija pixabay

Po nekom nepisanom pravilu kupus salata je uvijek ukusnija, slađa i mekša u restoranu nego kod kuće, a evo zašto.

Ako do sada niste pratili, zastanite i razmislite da li prvo dodate ulje ili sirće u kupus salatu. I da, redosled sve menja.

Ukoliko prvo ubacite jedno rizikujete da izgubite sve vitamine iz zdravog kupusa. Barem tako kaže Nebojša Stamenović, poznatiji kao Neša Travka.

– Prvo ide ulje, naravno, jer će ono da zatvori tamo gde je seckan kupus da nam ne odu vitamini. Da smo prvo stavili sirće to onda ne bi valjalo – ispričao je Neša.

Inače, kupus je zdrava namirnica koja je mnogima omiljena baš kao salata.

A Neša Travka i obična jela pretvara u magiju, pa je i ova njegova salata nešto posebno.

I naravno sve se dobro gnječi rukom da pusti sokove.

Izvor:
Srbija danas
Piše:
Pošaljite komentar
KISELI KUPUS NA VOJVOĐANSKI NAČIN Nije ni sarma ni podvarak, a prste da poližeš
купус

KISELI KUPUS NA VOJVOĐANSKI NAČIN Nije ni sarma ni podvarak, a prste da poližeš

20.12.2024. 14:36 14:49