Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SAVRŠEN DESERT

JESENJI TIRAMISU OD JABUKA Kremasti kolač bez pečenja, samo slojevi puni ukusa!

30.10.2024. 14:19 14:29
Piše:
тирамису
Foto: gencraft.com/ilustracija

Iskoristite jabuke i napravite pravi jesenji, kremasti kolač za desetak minuta

Potrebno:

Sok od jabuke

Oljuštene i na kockice isečene jabuke

malo cimeta

Vanil šećer

maslac

Piškote

maskarpone ili neki drugi kremasti neslani sir

šećer

slatka pavlaka

voda

orasi

Priprema: U dubljem tiganju prodinstajte jabuke sa šećerom i vanil šećerom. Dodajte im malo maslaca pa ostavite sa strane.

Umutite slatku pavlaku, pa joj dodajte neslan sir i još malo šećera. Dodajte u pavlaku i sir, sveže seckane jabuke.

U kalup slažite sloj od piškota koje ste potopili u sok od jabuke. Preko njih stavite fil od sira i pavlake, a potom i jedan sloj dinstanih jabuka. Zatim opet sloj piškota, a zatim i fil od pavlake a potom i jabuka. Završite sa šlagom preko kojeg ćete staviti grubo seckane orahe koje ste pre toga zagrejali u tiganju.

Stil.kurir

Izvor:
Stil Kurir
Autor:
Pošaljite komentar