Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NISTE BILI NI BLIZU SA RECEPTOM Ruske domaćice progovorile: Ceo život ste rusku salatu pravili pogrešno!

31.10.2024. 12:31 12:44
Piše:
Foto: pixabay.com

Svaka domaćica ima svoju varijantu ruske salate, a originalan, tradicionalni recept razlikuje se od ostalih.

Ruske domaćice je prave na samo jedan način, i to onaj pravi.

U nastavku pročitajte i kako:

Iseći najsitnije 150 grama šunke, 200 grama telećeg pečenja i 100 grama pilećeg mesa, kuvanog, pečenog ili prženog.
Skuvati 5 krompira, 4 šargarepe, 1 malu glavicu karfiola i jedno jaje.

salata
Foto: Pixabay.com

Oljuštiti 4 mala kisela krastavca.
Iseći sve što sitnije.

Dodati 250 grama konzervisanog graška, 25 grama kopra i iseckanog peršunovog lišća.

Pomešati sve zajedno sa mesom, posoliti i pobiberiti.

Uzeti pola litre hladnog ulja i dodavati žumancima kap po kap, neprekidno mešajući. Kada majonez bude dovoljno gust, dodati dok od pola limuna i mešati dalje.

salata
Foto: Pixabay.com

Podeliti majonez na dva dela. Razblažiti jedan deo sa pola kafene šoljice vode i pomešati sa spremljenom salatom.

Staviti salatu u posudu i premazati drugim, gušćim delom majoneza. Ukrasiti salatu koturićima kiselih krastavčića, mariniranim pečurkama, višnjama, graškom i služiti.

Krstarica

Izvor:
Krstarica
Autor:
Pošaljite komentar