Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

EVO ŠTA JE ROZE KOKAIN KOJI JE PEVAČU NAĐEN U KRVI Izuzetno opasan, kombinacija više droga

23.10.2024. 11:20 11:27
Piše:
Дрога
Foto: Pexels, ilustracija

"Roze kokain" je sintetička droga koja može da izazove niz ozbiljnih i smrtonosnih učinaka. Nazvan je po svojoj roze boji koja se dobija korištenjem boje za hranu, a najčešće uopšte ne sadrži kokain.

Pevač Lijam Pejn, bivši član grupe One Direkšn, preminuo je u sredu nakon pada s balkona koji se nalazio na trećem spratu hotela u Buenos Ajresu. Sada su objavljeni preliminarni rezultati toksikoloških analiza koji su pokazali da je Lijam u svom telu imao tragove više droga tokom nesreće, prenosi Gardian.

Delimičnom autopsijom je otkriveno da je Lijam u sebi imao tragove kokaina, benzodiazepina, krek kokaina i "roze kokaina" koji je kombinacija metamfetamina, ketamina i MDMA, kako su rekli anonimni izvori upoznati s rezultatima toksikoloških testova.

"Delimična autopsija je otkrila da je Lijam Pejn imao više supstanci u svom telu kada je pao u smrt s balkona na trećem spratu svoje hotelske sobe u Buenos Ajresu. Te supstance su uključivale ‘roze kokain‘ - rekreacijsku drogu koja je obično mešavina nekoliko droga, uključujući metamfetamin, ketamin, MDMA i druge - kao i kokain, benzodiazepin i krek. U njegovoj hotelskoj sobi pronađena je i improvizovana aluminijska cev za unos droge", pisalo je u izveštaju.

Testovi supstanci koje su pronađene u njegovoj hotelskoj sobi, tačnije belog praha, hemijskih kristala i lekova na recept, nastavljaju da se sprovode.

Anonimni izvor je rekao da preliminarni toksikološki izveštaj pokazuje da je pevač bio izložen kokainu, ali je naglasio da ti početni rezultati ne nude precizno stanje o tome kolike su količine te droge bile u njegovoj krvi u trenutku smrti. Konačni toksikološki rezultati neće biti objavljeni u javnosti još nekoliko nedelja.

Argentinski istražitelji su u Pejnovoj hotelskoj sobi pronašli razne supstance, a kako tvrde, s balkona je pao u stanju "polu ili potpune nesvestice". Istražitelji sada pokušavaju da otkriju ko je Lijamu prodao drogu, a osoblje hotela "Casa Sur", u kom se dogodila nesreća, pod istragom je zbog sumnje da su mu upravo oni nabavljali drogu. Sobar i još jedan član osoblja, kako se pretpostavlja, sakrili su drogu u kutiji sapuna koju su kasnije detektivi pronašli u pevačevoj sobi.

"U hotelu su bila dva muškarca koja su Lijama snabdevala drogom. Slali su taksi vozila da preuzimaju pakete za njega. Jedan od tih muškaraca radio je u odeljenju za čišćenje. Nakon Lijamove smrti primetili su da je jedan taksi poslat na kućnu adresu zaposlenog. Menadžer hotela pitao ga je zašto je taksi otišao na njegovu kućnu adresu, a kad nije mogao da da objašnjenje, dobio je otkaz", rekao je bliski prijatelj Lijama.

Šta je "roze kokain"?

"Roze kokain" je sintetička droga koja može da izazove niz ozbiljnih i smrtonosnih učinaka. Nazvan je po svojoj roze boji koja se dobija korištenjem boje za hranu, a najčešće uopšte ne sadrži kokain. To je pak jaka mešavina nekoliko različitih supstanci, uključujući ketamin, MDMA, amfetamine kao što je metamfetamin i slično, a koriste se i legalni stimulanti kao što je kofein. Kako prenosi Daily Mail, postoji nekoliko različitih recepata za ovaj "koktel sintetičkih droga". Nekoliko sastojaka ove mešavine mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme sami po sebi, uključujući srčani i moždani udar.

Lekari kažu da oni koji ga koriste rizikuju ekstremnu uznemirenost, halucinacije, srčani zastoj, te psihozu.

Ova mešavina je još poznata i kao "tuci", "tusi" ili "Pantera Rosa", a potiče iz Kolumbije. Međutim, raširila se i u SAD, Španiju i Ujedinjeno Kraljevstvo, piše Jutarnji.hr.

informer.rs/dnevnik.rs

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar