clear sky
21°C
23.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0531
usd
108.1722
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЕВО ШТА ЈЕ РОЗЕ КОКАИН КОЈИ ЈЕ ПЕВАЧУ НАЂЕН У КРВИ Изузетно опасан, комбинација више дрога

23.10.2024. 11:20 11:27
Пише:
Дрога
Фото: Pexels, ilustracija

"Розе кокаин" је синтетичка дрога која може да изазове низ озбиљних и смртоносних учинака. Назван је по својој розе боји која се добија кориштењем боје за храну, а најчешће уопште не садржи кокаин.

Певач Лијам Пејн, бивши члан групе Оне Дирекшн, преминуо је у среду након пада с балкона који се налазио на трећем спрату хотела у Буенос Ајресу. Сада су објављени прелиминарни резултати токсиколошких анализа који су показали да је Лијам у свом телу имао трагове више дрога током несреће, преноси Гардиан.

Делимичном аутопсијом је откривено да је Лијам у себи имао трагове кокаина, бензодиазепина, крек кокаина и "розе кокаина" који је комбинација метамфетамина, кетамина и МДМА, како су рекли анонимни извори упознати с резултатима токсиколошких тестова.

"Делимична аутопсија је открила да је Лијам Пејн имао више супстанци у свом телу када је пао у смрт с балкона на трећем спрату своје хотелске собе у Буенос Ајресу. Те супстанце су укључивале ‘розе кокаин‘ - рекреацијску дрогу која је обично мешавина неколико дрога, укључујући метамфетамин, кетамин, МДМА и друге - као и кокаин, бензодиазепин и крек. У његовој хотелској соби пронађена је и импровизована алуминијска цев за унос дроге", писало је у извештају.

Тестови супстанци које су пронађене у његовој хотелској соби, тачније белог праха, хемијских кристала и лекова на рецепт, настављају да се спроводе.

Анонимни извор је рекао да прелиминарни токсиколошки извештај показује да је певач био изложен кокаину, али је нагласио да ти почетни резултати не нуде прецизно стање о томе колике су количине те дроге биле у његовој крви у тренутку смрти. Коначни токсиколошки резултати неће бити објављени у јавности још неколико недеља.

Аргентински истражитељи су у Пејновој хотелској соби пронашли разне супстанце, а како тврде, с балкона је пао у стању "полу или потпуне несвестице". Истражитељи сада покушавају да открију ко је Лијаму продао дрогу, а особље хотела "Цаса Сур", у ком се догодила несрећа, под истрагом је због сумње да су му управо они набављали дрогу. Собар и још један члан особља, како се претпоставља, сакрили су дрогу у кутији сапуна коју су касније детективи пронашли у певачевој соби.

"У хотелу су била два мушкарца која су Лијама снабдевала дрогом. Слали су такси возила да преузимају пакете за њега. Један од тих мушкараца радио је у одељењу за чишћење. Након Лијамове смрти приметили су да је један такси послат на кућну адресу запосленог. Менаџер хотела питао га је зашто је такси отишао на његову кућну адресу, а кад није могао да да објашњење, добио је отказ", рекао је блиски пријатељ Лијама.

Шта је "розе кокаин"?

"Розе кокаин" је синтетичка дрога која може да изазове низ озбиљних и смртоносних учинака. Назван је по својој розе боји која се добија кориштењем боје за храну, а најчешће уопште не садржи кокаин. То је пак јака мешавина неколико различитих супстанци, укључујући кетамин, МДМА, амфетамине као што је метамфетамин и слично, а користе се и легални стимуланти као што је кофеин. Како преноси Даилy Маил, постоји неколико различитих рецепата за овај "коктел синтетичких дрога". Неколико састојака ове мешавине могу изазвати озбиљне здравствене проблеме сами по себи, укључујући срчани и мождани удар.

Лекари кажу да они који га користе ризикују екстремну узнемиреност, халуцинације, срчани застој, те психозу.

Ова мешавина је још позната и као "туци", "туси" или "Пантера Роса", а потиче из Колумбије. Међутим, раширила се и у САД, Шпанију и Уједињено Краљевство, пише Јутарњи.хр.

informer.rs/dnevnik.rs

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар