Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NOVOSADSKA PICERIJA MEĐU PRVIH 100 NA SVETU, obožava ih i ovaj HRVATSKI BLOGER Evo kako se proveo TAJNA JE U OVOM SASTOJKU (VIDEO)

16.10.2024. 08:32 10:15
Piše:
Tramontana
Foto: Instagram/tramontana_novisad/ printscreen

Još otkako je čuveni Mile Pica doneo ovo jelo u Novi Sad, ovaj grad nekako je zadržao titulu mesta u kome se jedu najbolje pice.

Pre nekoliko nedelja, iz sveta je stigla i potvrda. Naime, novosadska pica "Tramontana" izabrana je u prvih 100 najboljih picerija na svetu!

„Tramontana“ je zauzela 94. mesto na listi Top 100 pica portala gastronomskog portala The Best Chef i tako ušla u najboljih 100 picerija na svetu u selekciji žirija ovog takmičenja.

Rangiranje za 2024. godinu objavljeno je 30. septembra u Milanu. Na listi su se našle picerije iz 29 zemalja i 72 grada, rasprostranjene po svim kontinentima (Azija, Severna Amerika, Južna Amerika, Afrika, Evropa i Australija), uključujući i kolevku pice – Italiju.

Tramontana je vrata za svoje goste otvorila tek pre dve godine, i odmah se istakla zanimljivim i kvalitetnim namirnicama, što iz Italije što iz Srbije: duvan čvarcima i ajvarom, vojvođanskim kulenom, ljutim papričicama iz Južne Srbije i kozjim sirom sa Homoljskih planina. Koriste tajni sastojak – divlje uzgojen kvasac, veoma popularan na društvenim mrežama, od koga se pravi surdo testo, a za vrhunski ukus zaduženi su Dejan Parun i Lazar Milanov. I, naravno, ovo testo je s niskim procentom glutena, zato je lagano i vazdušasto.

Hrvatski fud bloger Dragan Maloševac iliti Lovac na pizze, u hrvatskom listu "Jutarnji" opisao je svoje iskustvo s novosadskim restoranom. Kako priča, iskusno je krenuo sa prijateljima, kako bi probali što više vrsta, ali ga je majstor iznenadio picom koja još nije uvrštena na meni: „Džek Sperou“, sa hobotnicom.

Obično volim da istaknem da li su kod pice koju probam bolji nadevi ili testo, ali pošto sam isprobao sve pice koje su nam poslužene, nisam se mogao odlučiti. Osim što su visoko kvalitetni, sastojci su jako dobro poređani u nadevima, a ukusi pažljivo izbalansirani“, napisao je.

Mislim da je upravo odvažnost i eksperimentiranje s nadevima uz visok kvalitet pizze ono što je presudno za uvrštavanje Tramontane na TOP 100 listu gastronomskog portala The Best Chef. U ponudi se nalazi dvadesetak picapodeljenih u klasične i specijalne, a meni su najdraže Mortadela e Pistachi, Burratina i Pumpkin Spice, pica s kremom od bundeve“, završio je ocenu.

 

  

Izvor:
Dnevnik, I. R.
Piše:
Pošaljite komentar
PROTEINSKA PICA GOTOVA OČAS POSLA! Ovo je zdravija varijanta čuvenog italijanskog specijaliteta, pogledajte recept (VIDEO, FOTO)
1

PROTEINSKA PICA GOTOVA OČAS POSLA! Ovo je zdravija varijanta čuvenog italijanskog specijaliteta, pogledajte recept (VIDEO, FOTO)

06.10.2024. 17:00 17:00
SEZONSKI RECEPTI: PICA SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA
пица туна

SEZONSKI RECEPTI: PICA SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA

12.09.2024. 14:36 14:41
PLATA ZA PICA MAJSTORA NA PRIMORJU VEĆA NEGO DA STE DIREKTOR: 1800 evra za mesec dana – osam sati rada, a smeštaj i hrana obezbeđeni

PLATA ZA PICA MAJSTORA NA PRIMORJU VEĆA NEGO DA STE DIREKTOR: 1800 evra za mesec dana – osam sati rada, a smeštaj i hrana obezbeđeni

04.07.2024. 12:22 12:28
PICA GOTOVA ZA SAMO 15 MINUTA: Zdrav obrok BEZ TESTA

PICA GOTOVA ZA SAMO 15 MINUTA: Zdrav obrok BEZ TESTA

Spremna je za samo 15 minuta
23.05.2024. 15:54 15:57