Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

DIGITALIZACIJA POBEDILA Od 1. novembra EPS ukida blagajne za plaćanje računa, OSTAĆE U SAMO PET GRADOVA

10.10.2024. 11:10 11:14
Piše:
струја
Foto: Dnevnik.rs

Za manje od mesec dana, tačnije od 1. novembra, 106 blagajni EPS-a prestaće da rade.

-Do 1. februara sledeće godine račune će moći da se plaćaju samo na blagajnama u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Kraljevu - rekao je izvršni direktor „EPS Snabdevanja” Aleksandar Bjeličić. - Dakle, ostaće da radi još pet blagajni u mestima gde su ostvareni i najveći prometi i najveći broj transakcija, a napominjem da će raditi samo jedna blagajna. 

Po njegovim rečima, ova odluka je bila očekivana, pošto sve manje građana račune plaća na blagajnama elektrodistribucija. 

Foto: Dnevnik (arhiva)

- Procenat korisnika koji račune blaća na blagajnama elektrodistibucija sveo se na 13 odsto korisnika, a čak 87 odsto potrošača račune za električnu energiju plaća preko portala „Uvid u račun”, poslovnih banaka i Pošte Srbije - rekao je Bjeličić. 

Da je sve manje potrošača električne energije koji odlaze na šaltere elektrodistribucija u Vojvodini da plate račine za struju potvrđuju i podaci iz Vojvodine. Kako kažu u EPS-u, na podrčuju Vojvodine na blagajnama elektrodistribucija račune za električnu energiju plaća 5,9 odsto kupaca u odnosu na ukupan broj kupaca iz pokrajine. Na području Novog Sada taj procenat je još manji - račun tako plaća 3,3 odsto od ukupnog broja kupaca iz Novog Sada.

Nijedan građanin neće biti oštećen

Govoreći o reklamacijama u Novom Sadu, Aleksandar Bjeličić je naglasio da nijedan građanin neće biti oštećen.

- U odnosu na ukupan broj faktura koje smo izdali na nivou Srbije, reklamacija je samo 0,4 odsto - rekao je Bjeličić. - Što se tiče Novog Sada, bilo ih je oko 5.800, do sada je obrađeno više od polovine ukupnog broja reklamacija i više od pola bilo je neopravdano. Mnogi su već dobili korigovane račune, a važno je da građani znaju da će svima biti odgovoreno na reklamaciju i da nijedan kupac neće biti oštećen.

Razlog za prestanak rada šaltera za plaćanje računa od 1. novembra, ukazju u EPS –u, je u tome da se ukine rad s novcem, ali i zbog unapređenja poslovanja, digitalizacije i smanjenja troškova. Ipak, građani će, kao i do sada, na šalterima moći da dobiju informacije o računu, podnesu prigovore o reklamaciji i dobiju druge informacije.

- Oni koji nisu vični informacionim tehnologijama, prvenstveno stariji sugrađani, moći će da plate račune, kao i sve druge svoje račune, na šalterima pošta, banaka i ostalih platnih institucija. Banka Poštanska štedionica ponudila proviziju od 30 dinara građanima koji plaćaju EPS-ove račune na njihovim šalterima, za iznose do 6.000 dinara - rekao je Bjeličić. 

On je podsetio da EPS odobrava i popust od pet odsto za redovno plaćanje računa koji koristi 65 odsto građana, a da svi kupci mogu i da se opredele za elektronski račun i ostvare dodatni popust od 50 dinara. 

D. Mlađenović

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
NOVOSAĐANI ĆE DOBITI KOREKCIJU RAČUNA Elektrodistribucija Srbije: Otvoreno SEDAM DODATNIH ŠALTERA za reklamacije

Uvedeni novi softveri

NOVOSAĐANI ĆE DOBITI KOREKCIJU RAČUNA Elektrodistribucija Srbije: Otvoreno SEDAM DODATNIH ŠALTERA za reklamacije

02.10.2024. 23:35 10:11
DA LI OVO REŠAVA GUŽVE ISPRED ELEKTROVOJVODINE Novi šalteri za manje čekanja
ред

DA LI OVO REŠAVA GUŽVE ISPRED ELEKTROVOJVODINE Novi šalteri za manje čekanja

01.10.2024. 15:03 15:12
KAKO NAPREDUJE DIGITALIZACIJA Sve na klik, ali za ove stvari MORA NA ŠALTER

FT1P

euprava

KAKO NAPREDUJE DIGITALIZACIJA Sve na klik, ali za ove stvari MORA NA ŠALTER

12.09.2024. 10:07 10:52
DANAS JE POSLEDNJI ROK ZA OVU OBAVEZU  Požurite na šaltere, kašnjenje vas KOŠTA 3.000 DINARA

DANAS JE POSLEDNJI ROK ZA OVU OBAVEZU  Požurite na šaltere, kašnjenje vas KOŠTA 3.000 DINARA

Agencija za privredne registre (APR) podseća da matična pravna lica koja su dostavila konsolidovane godišnje finansijske izveštaje za prošlu godinu imaju rok do danas da dostave dokumentaciju uz taj izveštaj, koja je propisana članom 45. Zakona o računovodstvu.
31.07.2024. 09:31 09:49