Recept dana: Pita sa jabukama i suvim grožđem
21.08.2017.
14:55
15:00
Komentari (0)
Jabuke i cimet su jedna od onih savršenih kombinacija. Ukus može da bude samo još bolji, ako se u priču ubaci i malo suvog grožđa.
Sastojci:
- 10-12 jabuka,
- 300 g šećera,
- 2 kesice vanil šećera,
- 100 g suvog grožđa,
- 700 g kora za pitu,
- pola kašičice cimeta
Priprema:
1. U činiju sa izrendanim jabukama dodati šećer, vanil šećer, cimet i oceđeno suvo grožđe koje je prethodno stajalo u mlakoj vodi, pa sve dobro izmešati.
2. Poređati tri kore, pa staviti nadev, a potom postupak ponavljati dok se ne potroše kore i nadev.
3. Pleh namazati sa malo margarina.
4. Poređati uvijene kore i peći na 220 stepeni.
5. Kada se pita ispeče i ohladi, posuti odgore malo šećera u prahu.