KAKO DA ISKORISTITE `LADNU KAFU: 4 ideje za upotrebu viška omiljenog napitka
Ljubitelji kafe često svoj omiljeni jutarnji napitak kuvaju u većim džezvama, pa se neretko desi da dosta kafe ostane, jer precenimo svoju potrebu, te se ostatak baci.
Osim ako ne volite da pijete hladnu kafu, taj ostatak nikako ne treba da bacate, već da sačuvete za kasnije, jer kafa ima mnogo korisnih namena.
Predstavljamo vam četiri kreativne ideja za upotrebu viška omiljenog napitka!
Ovsena kaša
Ukoliko pripremate ovsenu kašu preko noći, jednostavno zamenite polovinu mleka ostatkom kafe. Ujutro ćete da uživate u odličnom dva u jedan obroku, navodi Miss7.
Kocke leda
Napravite kockice leda od ostatka kafe. Osim što će da spreče da ledena kafa postane vodenasta, ove kocke leda mogu da daju odličnu aromu mlečnim napitcima, smutijima i alkoholnim pićima.
Čia puding
Odličan i zdrav dezert sa čia semenkama, možete da upotpunite kafom. Jednostavno zamenite mleko kafom i napravite savršeno sočan i ukusan kremasti puding sa čia semenkama. Na vrh deserta stavite čokoladu, višnje, orašaste plodove ili - sve navedeno.
Marinada
Ako pripremate nešto slano, isprobajte goveđi odrezak u marinadi od kafe. Zvuči neobično, ali je zaista ukusno. Takođe, ako volite da istražujete nove ukuse, možete da isprobate i pileće batke u marinadi od kafe, cimeta, čiliju u prahu i crvene paprike.
Žena.rs/ Dnevnik