Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

UZ OVIH 5 TRIKOVA NIKADA VIŠE VAM MESO NEĆE BITI ŽILAVO Tajnu znaju samo PROFESIONALNI kuvari

02.10.2023. 11:50 12:00
Piše:
Foto: pixabay.com/ilustracija

Ovi saveti će vam pomoći da poboljšate teksturu i ukus žilavog mesa.

Da biste pretvortili žilavo meso u sočnu i mekanu poslasticu, evo nekoliko trikova koje možete primeniti:

Voće kao partner za pečenje

Kada pripremate šnicle ili batake, pokušajte da ih pecate zajedno sa kriškom jabuke, ananasa ili kruške. Voće će otpustiti svoje sokove tokom pečenja i pom0oći da meso postane mekše i sočnije.

Meso u voćnoj marinadi

Veče pre nego što planirate da ispečete meso, stavite ga u marinadu koja se sastoji od jabuke, belog luka i maslinovog ulja. Ostavite meso da odstoji u frižideru tokom cele noći. Ova marinada će omekšati meso i dodati mu bogat ukus.

Limunov sok za dodatnu svežinu

Pola sata pre pečenja, natopite meso u limunovom soku. Limunov sok će pomoći da se meso omekša i doprineti osvežavajućem ukusu.

pretvorite ga u ukusno jelo koje ćete uživati da jedete.

Gazirani sok za sočnost

Nekoliko minuta pre nego što planirate da pečete meso, prelijte ga slatkim gaziranim sokom i pospite ga biberom. Gazirani sok će dodati sočnost mesu, dok će biber doprineti ukusu.

Pravilna priprema i pečenje

Pored ovih trikova, važno je i pridržavati se osnovnih koraka za pripremu i pečenje mesa. Ne prepecite meso, jer će postati suvo i žilavo. Pravilna temepratura i vreme pečenja su ključni faktoriza postizanje sočnosti i mekoće.

(Espreso/24sedam/K.B.)

Autor:
Pošaljite komentar