UZ OVIH 5 TRIKOVA NIKADA VIŠE VAM MESO NEĆE BITI ŽILAVO Tajnu znaju samo PROFESIONALNI kuvari
Ovi saveti će vam pomoći da poboljšate teksturu i ukus žilavog mesa.
Da biste pretvortili žilavo meso u sočnu i mekanu poslasticu, evo nekoliko trikova koje možete primeniti:
Voće kao partner za pečenje
Kada pripremate šnicle ili batake, pokušajte da ih pecate zajedno sa kriškom jabuke, ananasa ili kruške. Voće će otpustiti svoje sokove tokom pečenja i pom0oći da meso postane mekše i sočnije.
Meso u voćnoj marinadi
Veče pre nego što planirate da ispečete meso, stavite ga u marinadu koja se sastoji od jabuke, belog luka i maslinovog ulja. Ostavite meso da odstoji u frižideru tokom cele noći. Ova marinada će omekšati meso i dodati mu bogat ukus.
Limunov sok za dodatnu svežinu
Pola sata pre pečenja, natopite meso u limunovom soku. Limunov sok će pomoći da se meso omekša i doprineti osvežavajućem ukusu.
pretvorite ga u ukusno jelo koje ćete uživati da jedete.
Gazirani sok za sočnost
Nekoliko minuta pre nego što planirate da pečete meso, prelijte ga slatkim gaziranim sokom i pospite ga biberom. Gazirani sok će dodati sočnost mesu, dok će biber doprineti ukusu.
Pravilna priprema i pečenje
Pored ovih trikova, važno je i pridržavati se osnovnih koraka za pripremu i pečenje mesa. Ne prepecite meso, jer će postati suvo i žilavo. Pravilna temepratura i vreme pečenja su ključni faktoriza postizanje sočnosti i mekoće.
(Espreso/24sedam/K.B.)