УЗ ОВИХ 5 ТРИКОВА НИКАДА ВИШЕ ВАМ МЕСО НЕЋЕ БИТИ ЖИЛАВО Тајну знају само ПРОФЕСИОНАЛНИ кувари
Ови савети ће вам помоћи да побољшате текстуру и укус жилавог меса.
Да бисте претвортили жилаво месо у сочну и мекану посластицу, ево неколико трикова које можете применити:
Воће као партнер за печење
Када припремате шницле или батаке, покушајте да их пецате заједно са кришком јабуке, ананаса или крушке. Воће ће отпустити своје сокове током печења и пом0оћи да месо постане мекше и сочније.
Месо у воћној маринади
Вече пре него што планирате да испечете месо, ставите га у маринаду која се састоји од јабуке, белог лука и маслиновог уља. Оставите месо да одстоји у фрижидеру током целе ноћи. Ова маринада ће омекшати месо и додати му богат укус.
Лимунов сок за додатну свежину
Пола сата пре печења, натопите месо у лимуновом соку. Лимунов сок ће помоћи да се месо омекша и допринети освежавајућем укусу.
претворите га у укусно јело које ћете уживати да једете.
Газирани сок за сочност
Неколико минута пре него што планирате да печете месо, прелијте га слатким газираним соком и поспите га бибером. Газирани сок ће додати сочност месу, док ће бибер допринети укусу.
Правилна припрема и печење
Поред ових трикова, важно је и придржавати се основних корака за припрему и печење меса. Не препеците месо, јер ће постати суво и жилаво. Правилна темепратура и време печења су кључни факториза постизање сочности и мекоће.
(Еспресо/24седам/К.Б.)