RECEPTI FUD-BLOGERA: Ketonac edukuje o ishrani
Boris Mitrović, na društvenim mrežama poznatiji kao Ketonac, za kratko vreme privukao je pažnju svojim ukusnim i brzim receptima, koje svakodnevno plasira brzim i atraktivnim video-klipovima.
U njima govori o keto dijeti i LCHF režimu ishrane. Kako i sam kaže, na njegovom profilu možemo da naučimo kako da jedemo ukusnu i zdravu hranu, a ujedno da skidamo salo. Iako po struci nije nutricionista, Boris dobro poznaje ovu oblast, a nekada se i sam borio sa viškom kilograma. Uz pomoć ove dijete uspeo je izgubi osam kilograma za samo mesec dana. Ipak, pošto, kako u svom videu kaže, smatra da keto dijeta nije održiva na duge staze, ne treba ići u krajnost, pa je savetuje samo kao alatku da se dođe do željene kilaže. Spontano je odlučio da se upusti u svet fud-blogovanja.
– Oduvek sam gajio strast ka video-montaži i kuvanju, a kada sam pronašao nišu i temu koju veoma dobro poznajem, a to je keto ishrana, kockice su se jednostavno složile. Publika je od samog starta reagovala fenomenalno, a to mi je dalo motivaciju i dodatno samopouzdanje – ističe za „Dnevnikov” Nedeljni ručak Boris Mitrović i dodaje da je nepisano pravilo da kod publike najbolje prolaze jednostavni recepti koji se brzo pripremaju. – S obzirom na to da se način života svih nas znatno ubrzao, ima smisla zašto se teži brzoj pripremi jela. Ipak, kada izgradite svoj stil, oformite kvalitetnu zajednicu i pronađete pravu meru svega, viralnost sadržaja je neminovna.
Boris Mitrović uživa u kvalitetnoj hrani, bilo da je reč o keto opcijama ili ne.
– Ako baš moram nešto da izdvojim, neka to bude roštilj uz kupus salatu. Pošto intenzivno pripremam i objavljujem svoje recepte na društvenim mrežama, najčešće i ne stižem da kuvam nešto drugo – zaključuje za naš list popularni Ketonac, koji je za naše čitaoce pripremio recept za keto cezar salatu.
V. B.
30 ml maslinovog ulja
1/2 limuna
100 g grčkog jogurta
malo senfa
začini po želji (so, biber, beli luk u prahu, tucana ljuta paprika)
1 šaka ajzberg ili zelene salate
5–6 čeri paradajza
200 g prženog belog mesa
50 g propržene slanine
1 bareno jaje
U činiji pripremiti dresing. Sipati maslinovo ulje, iscediti limun, dodati grčki jogurt, a potom začine po želji (so, biber, beli luk u prahu, tucana ljuta paprika) i vrlo malo senfa. Dobro promešati dok se ne dobije kremast sos. Nakon toga dodati punu šaku ajzberg ili zelene salate, čeri paradajz, prženo belo meso, proprženu slaninu i usitnjeno bareno jaje. Nakon mešanja spremno je za konzumiranje.