РЕЦЕПТИ ФУД-БЛОГЕРА: Кетонац едукује о исхрани
Борис Митровић, на друштвеним мрежама познатији као Кетонац, за кратко време привукао је пажњу својим укусним и брзим рецептима, које свакодневно пласира брзим и атрактивним видео-клиповима.
У њима говори о кето дијети и LCHF режиму исхране. Како и сам каже, на његовом профилу можемо да научимо како да једемо укусну и здраву храну, а уједно да скидамо сало. Иако по струци није нутрициониста, Борис добро познаје ову област, а некада се и сам борио са вишком килограма. Уз помоћ ове дијете успео је изгуби осам килограма за само месец дана. Ипак, пошто, како у свом видеу каже, сматра да кето дијета није одржива на дуге стазе, не треба ићи у крајност, па је саветује само као алатку да се дође до жељене килаже. Спонтано је одлучио да се упусти у свет фуд-блоговања.
– Одувек сам гајио страст ка видео-монтажи и кувању, а када сам пронашао нишу и тему коју веома добро познајем, а то је кето исхрана, коцкице су се једноставно сложиле. Публика је од самог старта реаговала феноменално, а то ми је дало мотивацију и додатно самопоуздање – истиче за „Дневников” Недељни ручак Борис Митровић и додаје да је неписано правило да код публике најбоље пролазе једноставни рецепти који се брзо припремају. – С обзиром на то да се начин живота свих нас знатно убрзао, има смисла зашто се тежи брзој припреми јела. Ипак, када изградите свој стил, оформите квалитетну заједницу и пронађете праву меру свега, виралност садржаја је неминовна.
Борис Митровић ужива у квалитетној храни, било да је реч о кето опцијама или не.
– Ако баш морам нешто да издвојим, нека то буде роштиљ уз купус салату. Пошто интензивно припремам и објављујем своје рецепте на друштвеним мрежама, најчешће и не стижем да кувам нешто друго – закључује за наш лист популарни Кетонац, који је за наше читаоце припремио рецепт за кето цезар салату.
В. Б.
30 мл маслиновог уља
1/2 лимуна
100 г грчког јогурта
мало сенфа
зачини по жељи (со, бибер, бели лук у праху, туцана љута паприка)
1 шака ајзберг или зелене салате
5–6 чери парадајза
200 г прженог белог меса
50 г пропржене сланине
1 барено јаје
У чинији припремити дресинг. Сипати маслиново уље, исцедити лимун, додати грчки јогурт, а потом зачине по жељи (со, бибер, бели лук у праху, туцана љута паприка) и врло мало сенфа. Добро промешати док се не добије кремаст сос. Након тога додати пуну шаку ајзберг или зелене салате, чери парадајз, пржено бело месо, пропржену сланину и уситњено барено јаје. Након мешања спремно је за конзумирање.