DOMAĆA HRANA BEZ FILOZOFIRANJA: Fud-blogerka Milica Radović otkriva NAJBOLJI recept za NEODOLJIVE trougliće sa sirom
Kuvanje je lako i to može svako, parola je Milice Radović, čiji Instagram profil „Zalogaj.mr” okuplja više od 109.000 zaljubljenika u njene kulinarske specijalitete, kojima ova poznata fud-blogerka iz Beograda pokušava da dokaže da i pored svih obaveza koje imamo, može da se nađe vreme i za pripremu domaće i zdrave hrane.
Kako nam je rekla, u njenoj kući se, dok je bila dete, a i danas, pripremaju tradicionalna jela: domaće pite, proja i slatkiši, što je karakteristično i za njen fud-blog. Pored mame, velike zasluge za njeno interesovanje u kuhinji ima i njena baka, koja, kako je istakla, sprema izvrsna jela po starinskim receptima.
„Kako sam i sama počela da spremam hranu, videla sam da mi to ide, da volim, da se drugima sviđa. A kada volite ono što radite, onda vam ništa nije teško”, objašnjava Milica i dodaje da voli da prenosi drugima, i to na jednostavan način, proverene recepte koje priprema. „Nema ništa lepše i ukusnije kada se hrana spremi za svoju porodicu i svi zajedno uživamo u ukusu jela. To me je inspirisalo da sa ljudima na društvenim mrežama podelim svoje iskustvo i rado čitam sve komentare i na taj način saznam nešto novo, jer ukusi su različiti”, zaključila je autorka bloga „Zalogaj.mr”.
Nakon skoro godinu dana otkako je pokrenula svoj Instagram profil, Milica Radović zaključuje da je stekla novo iskustvo, pa i utisak koja jela najbolje prolaze kod publike. To su, prema njenoj oceni, domaća jela „na kašiku”, ali i ideje za ručak i razni recepti za pite. „To naši ljudi vole − domaću hranu bez preteranog filozofiranja sa ukusima. I ja kod kuće najčešće spremam domaća klasična jela 'na kašiku', pite i palačinke, to moji ukućani najviše vole, a i ja”, kazala nam je Milica.
Specijalno za naš „Nedeljni ručak”, autorka popularnog bloga preporučuje recept za ukusne trougliće sa sirom.
2 jajeta
1 čaša jogurta (veličina čaše kisele pavlake)
1 čaša kisele pavlake
1 kašika krem sira
1/2 čaše ulja
1/2 kesice praška za pecivo
1 čaša kukuruznog brašna
150 g sira
so po ukusu
tanke kore
Umutite jaja, dodajte ostale sastojke i sjedinite ih. Filujte po jednu koru pripremljenim filom. Stavite jednu koru i preko nje sipajte dve-tri kašike fila, razmažite po celoj površini kore. Preklopite po dužini, pa ponovo sipajte kašiku fila i razmažite, pa još jednom preklopite po dužini i još malo fila razmažite. Savijajte donji kraj od ćoška prema unutrašnjem delu (dobićete oblik trougla) i nastavite da savijate do kraja kore. Postupak ponoviti sa preostalim korama dok se fil ne utroši. Ostavite malo fila za premazivanje trouglića pre pečenja. U pleh za pečenje stavite pek-papir, poređajte pripremljene trougliće, premažite ih sa malo fila koji je preostao i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.