ДОМАЋА ХРАНА БЕЗ ФИЛОЗОФИРАЊА: Фуд-блогерка Милица Радовић открива НАЈБОЉИ рецепт за НЕОДОЉИВЕ троуглиће са сиром
Кување је лако и то може свако, парола је Милице Радовић, чији Инстаграм профил „Залогај.мр” окупља више од 109.000 заљубљеника у њене кулинарске специјалитете, којима ова позната фуд-блогерка из Београда покушава да докаже да и поред свих обавеза које имамо, може да се нађе време и за припрему домаће и здраве хране.
Како нам је рекла, у њеној кући се, док је била дете, а и данас, припремају традиционална јела: домаће пите, проја и слаткиши, што је карактеристично и за њен фуд-блог. Поред маме, велике заслуге за њено интересовање у кухињи има и њена бака, која, како је истакла, спрема изврсна јела по старинским рецептима.
„Како сам и сама почела да спремам храну, видела сам да ми то иде, да волим, да се другима свиђа. А када волите оно што радите, онда вам ништа није тешко”, објашњава Милица и додаје да воли да преноси другима, и то на једноставан начин, проверене рецепте које припрема. „Нема ништа лепше и укусније када се храна спреми за своју породицу и сви заједно уживамо у укусу јела. То ме је инспирисало да са људима на друштвеним мрежама поделим своје искуство и радо читам све коментаре и на тај начин сазнам нешто ново, јер укуси су различити”, закључила је ауторка блога „Залогај.мр”.
Након скоро годину дана откако је покренула свој Инстаграм профил, Милица Радовић закључује да је стекла ново искуство, па и утисак која јела најбоље пролазе код публике. То су, према њеној оцени, домаћа јела „на кашику”, али и идеје за ручак и разни рецепти за пите. „То наши људи воле − домаћу храну без претераног филозофирања са укусима. И ја код куће најчешће спремам домаћа класична јела 'на кашику', пите и палачинке, то моји укућани највише воле, а и ја”, казала нам је Милица.
Специјално за наш „Недељни ручак”, ауторка популарног блога препоручује рецепт за укусне троуглиће са сиром.
2 јајета
1 чаша јогурта (величина чаше киселе павлаке)
1 чаша киселе павлаке
1 кашика крем сира
1/2 чаше уља
1/2 кесице прашка за пециво
1 чаша кукурузног брашна
150 г сира
со по укусу
танке коре
Умутите јаја, додајте остале састојке и сједините их. Филујте по једну кору припремљеним филом. Ставите једну кору и преко ње сипајте две-три кашике фила, размажите по целој површини коре. Преклопите по дужини, па поново сипајте кашику фила и размажите, па још једном преклопите по дужини и још мало фила размажите. Савијајте доњи крај од ћошка према унутрашњем делу (добићете облик троугла) и наставите да савијате до краја коре. Поступак поновити са преосталим корама док се фил не утроши. Оставите мало фила за премазивање троуглића пре печења. У плех за печење ставите пек-папир, поређајте припремљене троуглиће, премажите их са мало фила који је преостао и пеците у загрејаној рерни на 200 степени око 15 минута.