Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

DNEVNIK PROGLASIO NAJBOLJE SPORTISTE Mihailu Vasiću laskava titula

20.12.2022. 14:52 20:04
Piše:
Foto: Dnevnik/ Slobodan Šušnjević

Kada se kalendarska godina približi kraju, zna se, došlo je vreme  da "Dnevnik" proglasi najbolje sportiste Autonomne pokrajine Vojvodine, u 66. izboru našeg lista, najstarijeg u državi i na ovim prostorima.

Tako je bilo i u lepom ambijentu "Dedinog salaša" na Čeneju, gde su se okupili najbolji među najboljima u 23 sportske grane, baš oni koji su svojim delima na sportskim terenima obeležili 2022. godinu.

U prisusutvu gradskog sekretara za sport i omladinu Ognjena Cvjetićanina, v.d. načelnika gradske Uprave za sport i omladinu Vlastimira Mastilovića i predsednika Sportskog saveza Novog Sada Mića Radanovića, ali i brojnih sportista, poštovalaca njihovih dostignuća, prijatelja i novinara, naš list proglasio najuspešnije sportiste u godini koja se lagano seli u istoriju.

„I ove godine, sportisti su doneli pregršt medalja s najvećih takmičenja i nije bilo lako među njima izabrati one koji su bili prvi među najboljima.Po 66. put naš list proglašava najsupešnije i po tome je ova naša manifestacija bez premca u Srbiji, ali i na prostorima nekadašnje SFR Jugoslavije. Narednog vikenda počeće i 58. "Dnevnikov" turnir u malom fudbalu i po tome se, između ostalog, vidi koliku pažnju naš list posvećuje sportu, uz svakodnevno veliki broj strana koje opredeljujemo sportistima. Našim laureatima čestitam na dobijenim priznanjima, a svim gostima i prisutnima želim srećne novogodišnje i božićne praznike“,  pozdravljajući goste, rekao je generalni direktor kompanije "Dnevnik Vojvodina pres" Dušan Vlaović.

"Dnevnikova" sportska rubrika, u veoma izjednačenoj konkurenciji, odlučila je da laskavo priznanje najboljeg sportiste Vojvodine ponese basketaš Mihailo Vasić, član kluba "Liman" iz Novog Sada, koji je s reprezentacijom Srbije osvojio titulu prvaka sveta i to po peti put u istoriji.

Na drugom mestu našao se rvač Sebastijan Nađ, član Spartaka iz Subotice, koji je postao svetski šampion na planetarnom prvenstvu održanom u Beogradu, dok je treće mesto u generalnoj konkurenciji pripalo strelcu Milenku Sebiću, članu SD "Novi Sad 1790", koji je na Svetskom prvenstvu osvojio medalju bronzanog odsjaja u disciplini vazdušna pušta - ekipno.


Minut ćutanja za Sinišu Mihajlovića

Na samom početku "Dnevnikove" svečanosti, prisutni su minutom ćutanja odali poštu nedavno preminulom fudbalskom velikanu Siniši Mihajloviću.

On je trofejnu karijeru počeo upravo u Novom Sadu, kao član druge šampionske generacije FK Vojvodina, sada već davne 1989. godine.


Dugotrajni aplauzi potvrdili su ispravnost odluke novinara našeg lista. Da smo ovog puta ujedinili veličanstvenu istoriju našeg izbora, obogaćujući je najnovijim velikim dostignućima, pokazala je to što je trećeplasiranom Sebiću trofej uručio nekadašnji olimpijski i svetski vicešampion u boksu Tadija Kačar, dok je drugoplasirani Nađ veliki pehar primio iz ruku nekadašnjeg olimpijskog vicešampiona u veslanju Zorana Pančića.

Konačno, najboljem sportisti za 2022. godinu Mihailu Vasiću, trofej je uručio Dušan Vlaović, generalni direktor naše kompanije.

„Velika mi je čast što sam proglašen za najboljeg u zaista veoma jakoj konkurenciji. Ovo priznanje predstavljaće mi veliki podstrek u daljoj karijeri i na putu ostvarivanja, nadam se, novih uspeha“, u ime nagrađenih, zahvalio se Vasić.

Dodelili smo i dve specijalne nagrade, što je, takođe, postao deo naše tradicije. Zaslužili su ih stonoteniserka s invaliditetom Nada Matić, koja je na Svetskom prvenstvu u španskoj Granadi, osvojila zlato u dublu sa Borislavom Perić Ranković, bronzu u pojedinačnoj konkurenciji i u miks dublu sa Mitrom Palikućom, kao i kompanija „mTeam sport„ iz Novog Sada, u ime koje je priznanje primio direktor Veselin Vilotijević.

A. Predojević

Legende uveličale priredbu

Kao što smo to već navikli, našem izboru prisustvovale su i legende novosadskog, vojvođanskog, srpskog i nekadašnjeg jugoslovenskog sporta.

Među njima su, između ostalih, bili veslač Zoran Pančić, bokser Tadija Kačar, rukometaš Momir Rnić, strelkinja Aranka Binder i džudista Pavle Bajčetić.

 

 

 

 

 

Autor:
Pošaljite komentar