light rain
13°C
05.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0125
usd
106.1049
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ДНЕВНИК ПРОГЛАСИО НАЈБОЉЕ СПОРТИСТЕ Михаилу Васићу ласкава титула

20.12.2022. 14:52 20:04
Пише:
Фото: Дневник/ Слободан Шушњевић

Када се календарска година приближи крају, зна се, дошло је време  да "Дневник" прогласи најбоље спортисте Аутономне покрајине Војводине, у 66. избору нашег листа, најстаријег у држави и на овим просторима.

Тако је било и у лепом амбијенту "Дединог салаша" на Ченеју, где су се окупили најбољи међу најбољима у 23 спортске гране, баш они који су својим делима на спортским теренима обележили 2022. годину.

У присусутву градског секретара за спорт и омладину Огњена Цвјетићанина, в.д. начелника градске Управе за спорт и омладину Властимира Мастиловића и председника Спортског савеза Новог Сада Мића Радановића, али и бројних спортиста, поштовалаца њихових достигнућа, пријатеља и новинара, наш лист прогласио најуспешније спортисте у години која се лагано сели у историју.

„И ове године, спортисти су донели прегршт медаља с највећих такмичења и није било лако међу њима изабрати оне који су били први међу најбољима.По 66. пут наш лист проглашава најсупешније и по томе је ова наша манифестација без премца у Србији, али и на просторима некадашње СФР Југославије. Наредног викенда почеће и 58. "Дневников" турнир у малом фудбалу и по томе се, између осталог, види колику пажњу наш лист посвећује спорту, уз свакодневно велики број страна које опредељујемо спортистима. Нашим лауреатима честитам на добијеним признањима, а свим гостима и присутнима желим срећне новогодишње и божићне празнике“,  поздрављајући госте, рекао је генерални директор компаније "Дневник Војводина прес" Душан Влаовић.

"Дневникова" спортска рубрика, у веома изједначеној конкуренцији, одлучила је да ласкаво признање најбољег спортисте Војводине понесе баскеташ Михаило Васић, члан клуба "Лиман" из Новог Сада, који је с репрезентацијом Србије освојио титулу првака света и то по пети пут у историји.

На другом месту нашао се рвач Себастијан Нађ, члан Спартака из Суботице, који је постао светски шампион на планетарном првенству одржаном у Београду, док је треће место у генералној конкуренцији припало стрелцу Миленку Себићу, члану СД "Нови Сад 1790", који је на Светском првенству освојио медаљу бронзаног одсјаја у дисциплини ваздушна пушта - екипно.


Минут ћутања за Синишу Михајловића

На самом почетку "Дневникове" свечаности, присутни су минутом ћутања одали пошту недавно преминулом фудбалском великану Синиши Михајловићу.

Он је трофејну каријеру почео управо у Новом Саду, као члан друге шампионске генерације ФК Војводина, сада већ давне 1989. године.


Дуготрајни аплаузи потврдили су исправност одлуке новинара нашег листа. Да смо овог пута ујединили величанствену историју нашег избора, обогаћујући је најновијим великим достигнућима, показала је то што је трећепласираном Себићу трофеј уручио некадашњи олимпијски и светски вицешампион у боксу Тадија Качар, док је другопласирани Нађ велики пехар примио из руку некадашњег олимпијског вицешампиона у веслању Зорана Панчића.

Коначно, најбољем спортисти за 2022. годину Михаилу Васићу, трофеј је уручио Душан Влаовић, генерални директор наше компаније.

„Велика ми је част што сам проглашен за најбољег у заиста веома јакој конкуренцији. Ово признање представљаће ми велики подстрек у даљој каријери и на путу остваривања, надам се, нових успеха“, у име награђених, захвалио се Васић.

Доделили смо и две специјалне награде, што је, такође, постао део наше традиције. Заслужили су их стонотенисерка с инвалидитетом Нада Матић, која је на Светском првенству у шпанској Гранади, освојила злато у дублу са Бориславом Перић Ранковић, бронзу у појединачној конкуренцији и у микс дублу са Митром Паликућом, као и компанија „мТеам спорт„ из Новог Сада, у име које је признање примио директор Веселин Вилотијевић.

А. Предојевић

Легенде увеличале приредбу

Као што смо то већ навикли, нашем избору присуствовале су и легенде новосадског, војвођанског, српског и некадашњег југословенског спорта.

Међу њима су, између осталих, били веслач Зоран Панчић, боксер Тадија Качар, рукометаш Момир Рнић, стрелкиња Аранка Биндер и џудиста Павле Бајчетић.

 

 

 

 

 

Аутор:
Пошаљите коментар