Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Faširi od tikvica

01.03.2019. 13:32 13:37
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

U pitanju je vegetarijansko jelo - ukusno i hrskavo, koje se brzo i lako priprema... Odlični su i topli i hladni, za jesti kod kuće, ali i za poneti na posao...

Sastojci:

- 400 g tikvica,

- 4 kašike naribanog parmezana,

- čen belog luka,

- 100 g hleba (samo sredine),

- 50 ml mleka,

- 1 jaje,

- 2 kašike maslinovog ulja,

- soli i bibera po ukusu

Dodatno:

- 5 kašika prezli,

- ulje za prženje

Priprema:

1. Oprati tikvice, osušiti ih i iseći na manje kockice.

2. Zagrejati tiganj, dodatimaslinovo ulje, pa propržiti izdrobljen beli kuk. Dodati tikvice, pa ih dinstati nekih 10 minuta.

3. Ugasiti vatru i ohladiti.

4. Sredinu hleba natopiti u mleku, pa iscediti.

5. Izmešati jaje s naribanim sirom, dodati sredinu hleba, maslinovo ulje, so, biber i tikvice, pa sve dobro izmešati. Ako je smesa previše mekana i ljepljiva, dodati koju kašiku prezle.

6. Oblikovati fašire, uvaljati ih u prezlu, pa staviti u frižider na pola sata da se malo ohlade i stvrdnu.

7. Izvaditi fašire iz frižidera, pa ih ispržiti u dubljem tiganju na dobro zagrejanom ulju.

8. Poslužiti kao toplo pređelo ili, uz omiljeni sos i sezonsku salatu, kao laganije glavno jelo.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Turska pica

Recept dana: Turska pica

26.02.2019. 13:31 13:34
Recept dana: Domaći baunti

Recept dana: Domaći baunti

25.02.2019. 13:30 13:32