Recept dana: Francuski kropmpir
20.02.2019.
17:37
17:42
Komentari (0)
Ovo je jelo kod nas bilo naročito popularno sredinom osamdesetih godina prošlog veka, a jedan od razloga njegove popularnosti je svakako jednostavna priprema…
Sastojci:
- 1 kg krompira,
- 5 jaja,
- 2 para kobasica,
- 750 ml pavlake,
- so i biber po ukusu,
- ulje
Priprema:
1. Skuvati krompir, oljuštiti ga i iseći na tanke ploške.
2. Skuvati jaja i kobasice, pa ih iseći na kolutiće.
3. U nauljeni pleh za pečenje poređati red kuvanog krompira, red kobasica i jaja. Posoliti i pobiberiti.
4. Preko svega preliti pavlaku.
5. Redom ređati dok se ne potroše svi sastoci, pa na vrh staviti malo naribanog sira.
6. Peći oko 25 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.
7. Poslužiti uz sezonsku salatu.