Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Šnenokle

11.02.2019. 12:21 12:29
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

U pitanju je brzinski desert od svega pet sastojaka. Ovaj slatkiš je izvorno austrijskog porekla, ali se kod nas davnih dana odomaćio...

Sastojci:

- 5 jaja,

- 1 l mleka,

- 100 g šećera,

- kašičica ekstrakta vanile,

- prstohvat soli

Priprema:

1. Odvojiti belanca od žumanaca. Malo mleka staviti da se kuva na laganoj vatri dok ne provri. Potom dodati ekstrakt vanile.

2. Belanca malo posoliti, pa ih mikserom umutiti u sneg s dve kašike šećera (oduzeti od ukupnog šećera).

3. Žumanca umutiti s ostatkom šećera.

4. U provrelo mleko stavljati kašiku po kašiku snega, okrenuti ih kašikom, pa izvaditi šupljikavom kašikom.

5. Skinuti mleko s vatre, pa dodati par kašika vrućeg mleka u umućena žumanca, a potom lagano uliti žumanca u preostalo mleko uz stalno mešanje.

6. Vratiti na vatru i kuvati mešajući dok se krem lepo ne zgusne. 7. Staviti malo kuvanog krema u činiju, pa ubaciti par žumanaca od snega i poslužiti. Ili kuvani krem preliti preko izvađenih žžumanaca, pa vaditi u činijice i poslužiti.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: „Pijani“ hotdog

Recept dana: „Pijani“ hotdog

08.02.2019. 23:52 23:55
Recept dana: Ćufte u paradajz sosu

Recept dana: Ćufte u paradajz sosu

29.01.2019. 12:52 12:54