Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Француски кропмпир

20.02.2019. 17:37 17:42
Пише:
Фото: pixabay.com

Ово је јело код нас било нарочито популарно средином осамдесетих година прошлог века, а један од разлога његове популарности је свакако једноставна припрема…

Састојци:

- 1 кг кромпира,

- 5 јаја,

- 2 пара кобасица,

- 750 мл павлаке,

- со и бибер по укусу,

- уље

Припрема:

1. Скувати кромпир, ољуштити га и исећи на танке плошке.

2. Скувати јаја и кобасице, па их исећи на колутиће.

3. У науљени плех за печење поређати ред куваног кромпира, ред кобасица и јаја. Посолити и побиберити.

4. Преко свега прелити павлаку.

5. Редом ређати док се не потроше сви састоци, па на врх ставити мало нарибаног сира.

6. Пећи око 25 минута у рерни prеthodno загрејаној на 180 степени.

7. Послужити уз сезонску салату.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Слатки љубавни напитак

Рецепт дана: Слатки љубавни напитак

14.02.2019. 13:14 13:19
Рецепт дана: Шненокле

Рецепт дана: Шненокле

11.02.2019. 12:21 12:29