Рецепт дана: Француски кропмпир
20.02.2019.
17:37
17:42
Коментари (0)
Ово је јело код нас било нарочито популарно средином осамдесетих година прошлог века, а један од разлога његове популарности је свакако једноставна припрема…
Састојци:
- 1 кг кромпира,
- 5 јаја,
- 2 пара кобасица,
- 750 мл павлаке,
- со и бибер по укусу,
- уље
Припрема:
1. Скувати кромпир, ољуштити га и исећи на танке плошке.
2. Скувати јаја и кобасице, па их исећи на колутиће.
3. У науљени плех за печење поређати ред куваног кромпира, ред кобасица и јаја. Посолити и побиберити.
4. Преко свега прелити павлаку.
5. Редом ређати док се не потроше сви састоци, па на врх ставити мало нарибаног сира.
6. Пећи око 25 минута у рерни prеthodno загрејаној на 180 степени.
7. Послужити уз сезонску салату.