Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Ćufte u paradajz sosu

29.01.2019. 12:52 12:54
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Teško da ima onih koji ne vole ove mesne loptice i koji ne bi uvek mogli da jedu. U pitanju je jelo iz takozvane grupe „uvek uspe“, za čiju pripremu recept skoro pa da nije ni potreban. Bar ne nakon što ih jednom uspešno napravite...

Sastojci  (za 4 osobe):

- 500 g mlevenog mesa,

- 2 jajeta,

- prezla,

- ulje,

- luk,

- šoljica pirinča,

- vegeta, so, biber, crvena slatka paprika

Za sos:

- ½ l domaćeg soka od paradajza,

- ½ l vode,

- kašika glatkog brašna,

- 2 kašike ulja,

- so, šećer, peršun, origano, vegeta

Priprema:

1. Mleveno meso pomešati s iseckanim lukom, dodati 2 jajeta, ulje i prezlu.

2. Zatim dodati 3-4 kašike pirinča.

3. Dok se tiganj (bez ulja) greje, praviti loptice.

4. Ako vam ne ispadaju baš najbolje, dodavati prezlu dok se ne dobije fina smesa koju može da se oblikuje.

5. Na kratko propeći loptice i potom ih ostaviti sa strane.

6. U međuvremenu, uzeti jednu veću posudu u koju će se ćufte kuvati. Sipati u nju ulje, pa kad se zagreje dodati 2 kašike brašna. Sve dobro promešati i kada se smesa fino zagreje, dodati pola litre soka od paradajza i pola litre vode.

7. Dodati malo šećera i pustiti sos da se kuva na laganoj vatri. Tokom kuvanja ubaciti vegetu, peršun, može i malo origana...

8. Ubaciti ćufte u sos i ostaviti da se zajedno kuvaju sat vremena.

9. Kuvati na srednjoj vatri, dodavati vode po potrebi kako se  ćufte ne bi lepile za dno.

10. Kada su gotove, ćufte poslužiti uz pire krompir.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Špagete sa sirom i biberom

Recept dana: Špagete sa sirom i biberom

25.01.2019. 17:49 17:51
Recept dana: Lovačke šnicle

Recept dana: Lovačke šnicle

18.01.2019. 13:15 13:21