Recept dana: Čizkejk s bundevom
U pitanju je torta od sira i bundeve koja se sprema brzo i jednostavno, a jedan od glavnih razloga je što se kod pripreme ove poslastice pečenje jednostavno preskoči...
Sastojci:
- 280 g keksa,
- 100 g putera,
- kašičica cimeta,
- 2 kesice vanil šećera,
- kašičica rendanog đumbira,
- 2 kašike prošeka
Za fil:
- 200 g pirea od bundeve,
- 2 kašičice rendane pomorandžine kore,
- kašičica rendanog đumbira,
- prstohvat karanfilića u prahu,
- 40 g mlevenih badema,
- 300 g maskarponea ili krem sira,
- pakovanje parfe-krema ( 5 dl mleka)
Priprema:
1. Keks usitniti u seckalici, dodati omekšali puter, zatim cimet, vanil šećer, đumbir i na kraju prošek.
2. Smesu dobro izmešati, pa je rukama utisnuti na dno okruglog kalupa za tortu i ostaviti u frižider na sat vremena.
3. Pire od bundeve pomešati s pomorandžinom korom, đumbirom, karanfilićem, bademom i sirom. Smesu izmešati i ujednačiti.
4. Izručiti parfe u prahu, pomešati ga s mlekom i mutiti mikserom dva minuta.
5. Dodati fil od bundeve i sira, pa nastaviti s mućenjem još dva minuta. Dobijenim filom prekriti ohlađenu podlogu za tortu.