Рецепт дана: Чизкејк с бундевом
У питању је торта од сира и бундеве која се спрема брзо и једноставно, а један од главних разлога је што се код припреме ове посластице печење једноставно прескочи...
Састојци:
- 280 г кекса,
- 100 г путера,
- кашичица цимета,
- 2 кесице ванил шећера,
- кашичица ренданог ђумбира,
- 2 кашике прошека
За фил:
- 200 г пиреа од бундеве,
- 2 кашичице рендане поморанџине коре,
- кашичица ренданог ђумбира,
- прстохват каранфилића у праху,
- 40 г млевених бадема,
- 300 г маскарпонеа или крем сира,
- паковање парфе-крема (+ 5 дл млека)
Припрема:
1. Кекс уситнити у сецкалици, додати омекшали путер, затим цимет, ванил шећер, ђумбир и на крају прошек.
2. Смесу добро измешати, па је рукама утиснути на дно округлог калупа за торту и оставити у фрижидер на сат времена.
3. Пире од бундеве помешати с поморанџином кором, ђумбиром, каранфилићем, бадемом и сиром. Смесу измешати и уједначити.
4. Изручити парфе у праху, помешати га с млеком и мутити миксером два минута.
5. Додати фил од бундеве и сира, па наставити с мућењем још два минута. Добијеним филом прекрити охлађену подлогу за торту.