Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Čizkejk s bundevom

19.12.2018. 12:18 12:20
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

U pitanju je torta od sira i bundeve koja se sprema brzo i jednostavno, a jedan od glavnih razloga je što se kod pripreme ove poslastice pečenje jednostavno preskoči...

Sastojci: 

- 280 g keksa,

- 100 g putera,

- kašičica cimeta,

- 2 kesice vanil šećera,

- kašičica rendanog đumbira,

- 2 kašike prošeka

Za fil:

- 200 g pirea od bundeve,

- 2 kašičice rendane pomorandžine kore,

- kašičica rendanog đumbira,

- prstohvat karanfilića u prahu,

- 40 g mlevenih badema,

- 300 g maskarponea ili krem sira,

- pakovanje parfe-krema ( 5 dl mleka)

Priprema:

1. Keks usitniti u seckalici, dodati omekšali puter, zatim cimet, vanil šećer, đumbir i na kraju prošek.

2. Smesu dobro izmešati, pa je rukama utisnuti na dno okruglog kalupa za tortu i ostaviti u frižider na sat vremena.

3. Pire od bundeve pomešati s pomorandžinom korom, đumbirom, karanfilićem, bademom i sirom. Smesu izmešati i ujednačiti.

4. Izručiti parfe u prahu, pomešati ga s mlekom i mutiti mikserom dva minuta.

5. Dodati fil od bundeve i sira, pa nastaviti s mućenjem još dva minuta. Dobijenim filom prekriti ohlađenu podlogu za tortu.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Punjena skuša

Recept dana: Punjena skuša

17.12.2018. 12:52 12:59
Recept dana: Posna sarma

Recept dana: Posna sarma

12.12.2018. 20:29 20:34