Resept dana: Kus-kus sa piletinom
Aka ste se za zasitili domaće kuhinje, probajte malo orijentalnu. Predlažemo vam obrok sa kus-kusom.
Sastojci:
2 pileća karabatka
1 glavica luka
2 šargarepe
1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 tikvica
2-3 špargle iz konzerve
1 kašičica crvenog bibera
kašičica kima
2 šolje kus-kusa
maslinovo ulje
so i biber
Priprema:
Meso narežite na kockice. Naseckajte luk. Očistite paprike i narežite ih na veće kockice. Ogulite šargarepu i naseckajte je na komade. Tivicu operite i isecite na komade.
Na maslinovom ulju malo popržite luk, dodajte meso, dinstajte desetak minuta pa dodajte povrće. Dinstajte dok ne omekša. Začinite.
U zasebnoj posudi u slanoj vodi skuvajte kus-kus. Potom ga procedite i isperite pod mlazom hlade vode. Kus-kus pomešajte s piletinom i povrćem, posolite, pobiberite i pospite seckanim origanom.