Ресепт дана: Кус-кус са пилетином
Ака сте се за заситили домаће кухиње, пробајте мало оријенталну. Предлажемо вам оброк са кус-кусом.
Састојци:
2 пилећа карабатка
1 главица лука
2 шаргарепе
1 црвена паприка
1 жута паприка
1 тиквица
2-3 шпаргле из конзерве
1 кашичица црвеног бибера
кашичица кима
2 шоље кус-куса
маслиново уље
со и бибер
Припрема:
Месо нарежите на коцкице. Насецкајте лук. Очистите паприке и нарежите их на веће коцкице. Огулите шаргарепу и насецкајте је на комаде. Тивицу оперите и исеците на комаде.
На маслиновом уљу мало попржите лук, додајте месо, динстајте десетак минута па додајте поврће. Динстајте док не омекша. Зачините.
У засебној посуди у сланој води скувајте кус-кус. Потом га процедите и исперите под млазом хладе воде. Кус-кус помешајте с пилетином и поврћем, посолите, побиберите и поспите сецканим ориганом.