Recept dana: Slatki kupus s junećim mesom
Kupus ima antioksidansno i antiseptičko dejstvo, jača imunitet i povoljno deluje u slučaju brojnih bolesti i tegoba; od artritisa, preko srčanih bolesti do bronhitisa, malokrvnosti, mamurluka, osteoporoze, plućnih bolesti i regulisanja varenja.
Sastojci:
- 500 g junećeg mesa,
- 1 kg svežeg kupusa,
- 3 glavice crnog luka,
- 2 paradajza,
- 1 dl ulja,
- 5 zrna bibera,
- 1 veća šargarepa,
- 1 paprika,
- 1 kašika brašna,
- 1 kašičica aleve paprike,
- so
Priprema:
1. Na zagrejanom ulju dinstati iseckan crni luk i meso isečeno na komade.
2. Kada meso omekša, dodati šargarepu isečenu na tanke kolutove i kupus isečen pa režnjeve.
3. Posle desetak minuta, dodati kašiku brašna, alevu papriku, biber u zrnu, isečenu papriku i paradajz.
4. Potom naliti vodom da ogrezne, posoliti po ukusu, poklopiti i kuvati na tihoj vatri oko pola sata.