Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Kolač od limuna

04.05.2018. 19:35 19:37
Piše:
Foto: pixabay.com

Biskvitni kolač s limunom koji se topi u ustima često nazivaju kolač Madeira ime je dobio po istoimenom vinu koje je svojevremeno bilo popularno u Engleskoj i uz koje se tradicionalno servirao. Ovaj sočan biskvit jednostavan je za pripremu, a oduševljava osvežavajućim ukusom limuna i sočnom teksturom.

Sastojci:

Za biskvit:

- 3 jajeta,

- 150 g brašna,

- 2 kašičice praška za pecivo,

- 1/2 kašičice soli,

- 200 ml jogurta,

- 120 ml ulja,

- 250 g šećera,

- 2 limuna (sok i korica)

Za preliv:

- sok od dva limuna,

- 150 g šećera u prahu

Za fil:

- 5 dl slatke pavlake

Priprema:

1. Sjediniti brašno, prašak za pecivo i so. Umutiti šećer i jaja, pa dodati jogurt i ulje.

2. Zatim brašno polako dodati smesi i na kraju sok i rendanu koricu limuna. Lagano umutiti kašikom.

3. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta i još desetak minuta na 150 stepeni u zavisnosti od rerne.

4. Za preliv: Iscediti limun, pomešati ga sa šećerom i dobijenu masu kašikom preliti po kolaču kad se malo ohladi.

5. Umutiti šlag (ako je potrebno, dodati šećera u prahu) i premazati kolač kad se u potpunosti ohladi.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Grčka pita

Recept dana: Grčka pita

20.04.2018. 16:27 16:29
Recept dana: Omlet bez jaja

Recept dana: Omlet bez jaja

26.04.2018. 12:21 12:26