Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Колач од лимуна

04.05.2018. 19:35 19:37
Пише:
Фото: pixabay.com

Бисквитни колач с лимуном који се топи у устима често називају колач Мадеира име је добио по истоименом вину које је својевремено било популарно у Енглеској и уз које се традиционално сервирао. Овај сочан бисквит једноставан је за припрему, а одушевљава освежавајућим укусом лимуна и сочном текстуром.

Састојци:

За бисквит:

- 3 јајета,

- 150 г брашна,

- 2 кашичице прашка за пециво,

- 1/2 кашичице соли,

- 200 мл јогурта,

- 120 мл уља,

- 250 г шећера,

- 2 лимуна (сок и корица)

За прелив:

- сок од два лимуна,

- 150 г шећера у праху

За фил:

- 5 дл слатке павлаке

Припрема:

1. Сјединити брашно, прашак за пециво и со. Умутити шећер и јаја, па додати јогурт и уље.

2. Затим брашно полако додати смеси и на крају сок и рендану корицу лимуна. Лагано умутити кашиком.

3. Пећи на 200 степени око 15 минута и још десетак минута на 150 степени у зависности од рерне.

4. За прелив: Исцедити лимун, помешати га са шећером и добијену масу кашиком прелити по колачу кад се мало охлади.

5. Умутити шлаг (ако је потребно, додати шећера у праху) и премазати колач кад се у потпуности охлади.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Грчка пита

Рецепт дана: Грчка пита

20.04.2018. 16:27 16:29
Рецепт дана: Омлет без јаја

Рецепт дана: Омлет без јаја

26.04.2018. 12:21 12:26