Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Lovačke gomboce

27.12.2017. 15:29 15:33
Piše:
Foto: pixabay.com

Ako su vam kojim slučajem (mada je to gotovo nemoguće) dosadile „klasične“ gomboce, vreme je probate ove, primpremljene „po lovački“, kojima slast daje sok od pečenja...

Sastojci:

- puter za prženje,

- peršun,

- pekmez od šljiva ili šljive

Za testo:

- 600 g krompira,

- 2 kašike pšeničnog griza,

- 3 kašike rastopljenog putera,

- 2 velika jajeta,

- brašno

Za fil:

- 200 g slanine,

- glavica luka,

- čen belog luka

Priprema:

1. Skuvati krompir i ostaviti ga da se ohladi, pa ga potom oljuštiti.

2. Prodinstati luk i beli luk u tiganju, pa dodati slaninu, a zatim posoliti i pobiberiti. Višak ulja sačuvati.

3. Propasirati krompir i pomešati ga zatim s jajima, puterom, uljem od pečenja, pa sve zajeno posoliti.

4. Dodati pšenični griz i zatim umesiti testo. Ako je potrebno, dodati još brašna.

5. Tresto razvaljati oklagijom, pa ga potom iseći na kvadrater, napuniti filom i na kraju oblikovati loptice.

6. Pleh obložiti papirom za pečenje, namastiti ga, pa poređati knedle.

7. Peći oko 45 minuta na 180 stepeni.

8. Posuti peršunom i poslužiti s pekmezom od šljiva.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Zapečene punjene lignje

Recept dana: Zapečene punjene lignje

22.12.2017. 10:49 10:59
Recept dana: Torta od kestena

Recept dana: Torta od kestena

20.12.2017. 09:13 09:25