Recept dana: Gulaš bez mesa
Ako ne jedete meso (ili ga nemate u frižideru), to ne znači da morate da se odreknete ovog ukusnog obroka kašikom.
Sastojci (za 4 osobe):
- 750 g krompira,
- dve paprike,
- veća glavica luka,
- čen belog luka,
- 3-4 kašike ulja,
- malo sirćeta,
- so i biber po ukusu,
- 2 kašike slatke mlevene paprike,
- ½ vezice naseckanog peršuna,
- 1 lovorov list,
- 1 dcl pavlake,
- litar goveđe supe (može i kocka)
Priprema:
1. U većem loncu zagrejati ulje, pa propržiti luk i beli luk.
2. Dodati mlevenu papriku, pa sve zajedno zaliti sirćetom i goveđom supom, koju ste prethodno skuvali ili ste je brzinski pripremili uz pomoć kocke (može i povrtna, ako baš ne želite ništa životinjskog prekla u tanjiru).
3. Kada supa provri, dodati krompir isečen na veće kocke.
4. Sve začiniti solju, biberom, peršunom i lovorovim listom.
5. Gulaš kuvati na laganoj vatri oko pola sata, odnosno dok se krompir ne skuva do kraja.
6. Pred kraj, u gulaš dodati pavlaku.
Služenje: Ako volite jače začinjenu hranu, ukus gulaša u svom tanjiru može dodatno da "obogatite" dodavanjem ekstra doze pavlake i peršuna.