Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Gulaš bez mesa

21.11.2017. 11:25 11:29
Piše:
Foto: pixabay.com

Ako ne jedete meso (ili ga nemate u frižideru), to ne znači da morate da se odreknete ovog ukusnog obroka kašikom.

Sastojci (za 4 osobe):

- 750 g krompira,

- dve paprike,

- veća glavica luka,

- čen belog luka,

- 3-4 kašike ulja,

- malo sirćeta,

- so i biber po ukusu,

- 2 kašike slatke mlevene paprike,

- ½ vezice naseckanog peršuna,

- 1 lovorov list,

- 1 dcl pavlake,

- litar goveđe supe (može i kocka)

Priprema:

1. U većem loncu zagrejati ulje, pa propržiti luk i beli luk.

2. Dodati mlevenu papriku, pa sve zajedno zaliti sirćetom i goveđom supom, koju ste prethodno skuvali ili ste je brzinski pripremili uz pomoć kocke (može i povrtna, ako baš ne želite ništa životinjskog prekla u tanjiru).

3. Kada supa provri, dodati krompir isečen na veće kocke.

4. Sve začiniti solju, biberom, peršunom i lovorovim listom.

5. Gulaš kuvati na laganoj vatri oko pola sata, odnosno dok se krompir ne skuva do kraja.

6. Pred kraj, u gulaš dodati pavlaku.

Služenje: Ako volite jače začinjenu hranu, ukus gulaša u svom tanjiru može dodatno da "obogatite" dodavanjem ekstra doze pavlake i peršuna. 

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Štrudla s višnjama

Recept dana: Štrudla s višnjama

13.11.2017. 18:41 18:51
Recept dana: Krofne

Recept dana: Krofne

09.11.2017. 11:15 11:18