Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Гулаш без меса

21.11.2017. 11:25 11:29
Пише:
Фото: pixabay.com

Ако не једете месо (или га немате у фрижидеру), то не значи да морате да се одрекнете овог укусног оброка кашиком.

Састојци (за 4 особе):

- 750 г кромпира,

- две паприке,

- већа главица лука,

- чен белог лука,

- 3-4 кашике уља,

- мало сирћета,

- со и бибер по укусу,

- 2 кашике слатке млевене паприке,

- ½ везице насецканог першуна,

- 1 ловоров лист,

- 1 дцл павлаке,

- литар говеђе супе (може и коцка)

Припрема:

1. У већем лонцу загрејати уље, па пропржити лук и бели лук.

2. Додати млевену паприку, па све заједно залити сирћетом и говеђом супом, коју сте prеthodno скували или сте је брзински припремили уз помоћ коцке (може и повртна, ако баш не желите ништа животињског прекла у тањиру).

3. Када супа проври, додати кромпир исечен на веће коцке.

4. Све зачинити сољу, бибером, першуном и ловоровим листом.

5. Гулаш кувати на лаганој ватри око пола сата, односно док се кромпир не скува до краја.

6. Пред крај, у гулаш додати павлаку.

Служење: Ако волите јаче зачињену храну, укус гулаша у свом тањиру може додатно да "обогатите" додавањем екстра дозе павлаке и першуна. 

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Штрудла с вишњама

Рецепт дана: Штрудла с вишњама

13.11.2017. 18:41 18:51
Рецепт дана: Крофне

Рецепт дана: Крофне

09.11.2017. 11:15 11:18