Рецепт дана: Гулаш без меса
Ако не једете месо (или га немате у фрижидеру), то не значи да морате да се одрекнете овог укусног оброка кашиком.
Састојци (за 4 особе):
- 750 г кромпира,
- две паприке,
- већа главица лука,
- чен белог лука,
- 3-4 кашике уља,
- мало сирћета,
- со и бибер по укусу,
- 2 кашике слатке млевене паприке,
- ½ везице насецканог першуна,
- 1 ловоров лист,
- 1 дцл павлаке,
- литар говеђе супе (може и коцка)
Припрема:
1. У већем лонцу загрејати уље, па пропржити лук и бели лук.
2. Додати млевену паприку, па све заједно залити сирћетом и говеђом супом, коју сте prеthodno скували или сте је брзински припремили уз помоћ коцке (може и повртна, ако баш не желите ништа животињског прекла у тањиру).
3. Када супа проври, додати кромпир исечен на веће коцке.
4. Све зачинити сољу, бибером, першуном и ловоровим листом.
5. Гулаш кувати на лаганој ватри око пола сата, односно док се кромпир не скува до краја.
6. Пред крај, у гулаш додати павлаку.
Служење: Ако волите јаче зачињену храну, укус гулаша у свом тањиру може додатно да "обогатите" додавањем екстра дозе павлаке и першуна.