Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Štrudla s višnjama

13.11.2017. 18:41 18:51
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Što se štrudle tiče, do sada nije zabeleženo da je neko ne voli. Još ako je s višnjama...

Sastojci:

– 2 dl mleka,

– 2 dl ulja,

– 2 dl vode,

– 10 kašika šećera,

– kašičica soli,

– kvasac,

– kora i sok od jednog limuna,

– 900 g mekog brašna,

– kilogram višanja,

– 200 g čokolade za kuvanje,

– 100 g mlevenog keksa,

– 250 g šećera,

– šolja mleka,

– 3 kašike ulja,

– 100 g šećera u prahu

Priprema:

1. Kvasac otopiti u mlakom mleku, pa dodati vodu, ulje, so, 10 kašika šećera, sok i rendanu koru limuna.

2. Postepeno dodati brašno i zamesiti glatko testo, ostaviti da odstoji sat vremena na toplom.

3. Nakon toga testo podeliti na četri dela i ostaviti da odstoji još pola sata.

4. Za fil pomešati višnje, keks i 250 g šećera.

5. Razviti testo tako da bude debljine oko pola centimetra, nafilovati i posuti preko fila rendanu čokoladu.

6. Uviti štrudle i poređati ih u podmazan pleh.

7. Svaku štrudlu premazati mešavom šolje mleka i tri kašike ulja, pa ostaviti još pola sata da narastu.

8. Peći oko 35 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Ćufte sa tunjevinom

Recept dana: Ćufte sa tunjevinom

08.11.2017. 10:31 10:34
Recept dana: Raviole punjene bundevom

Recept dana: Raviole punjene bundevom

02.11.2017. 15:12 15:17