Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Krofne

09.11.2017. 11:15 11:18
Piše:
Foto: pixabay.com

Malo je onih koji ne vole krofne, ali je pitanjnje kako stoje stvari kada je njihovo pravljenje u pitanju. Ako spadate u one kojima još nije pošlo za rukom da uspešno zamese svoje krofnice, evo rešenja.

Sastojci:

- 550 g brašna,

- 2,5 dl mleka,

- 40 g kvasca,

- 8 žumanaca,

- 90 g šećera,

- prstohvat soli,

- malo ruma,

- 15 g vanil šećera,

- limun,

- 100 g putera,

- ulje za prženje,

- džem od kajsija

Priprema:

1. Pomešati kvasac, malo brašna i mlaku vodu i pustiti da kvasac „proradi“.

2. U drugu posudu dodati brašno, žumaca, šećer, so, rum, vanil šećer, limunov sok i malo mlakog mleka.

3. Sve dobro izmešati, pa dodati omekšali puter i ostatak mleka. 4. Mikserom razraditi testo, koje mora da bude mekano.

5. Pokriti i ostaviti na toplom da se diže bar pola, a može i sat vremena.

6. Na pobrašnjenoj površini razvaljati testo na debljinu 1,5 centimetar.

7. Kalupom ili nožem izdvajati krugove prečnika do 6 centimetara, pa prekriti krpom i pričekati petnaestak minuta.

8. Dobro zagrejati ulje, pa oprezno stavljajti krofne. Pržite ih ođednom onoliko koliko ih stane u posudu, bez da se međusobno dodiruju.

9. Nakon što krofne na donjoj strani dobiju boju, okruniti ih i pržiti još toliko.

10. Izvaditi ih iz ulja i poređati na papirne ubruse kako bi se upio višak masnoće, pa napuniti džemom.

11. Posuti šećerom u prahu.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Pita s mesom

Recept dana: Pita s mesom

28.10.2017. 11:31 11:36
Recept dana: Rižoto od piletine i šampinjona

Recept dana: Rižoto od piletine i šampinjona

03.11.2017. 15:59 16:03