Recept dana: Banana hleb
Zgodan i ukusan način da iskoristite stare, pegave banane. Naravno da ovo nije hleb u klasičnom smislu reči, već kolač sa mnogo divnih sastojaka, koje možete da prilagodite sopstvenom ukusu; da dodate, recimo, voće, orahe, cimet...
Sastojci:
- 250 g brašna,
- prašak za pecivo,
- kašičica soli,
- 200 g margarina,
- 100 g žutog šećera,
- 2 jajeta,
- 500 g banana,
- štapić vanile
Priprema:
1. Rernu zagrejati na 180 stepeni.
2. U posudi umešati brašno, so i prašak za pecivo.
3. U drugoj posudi pomešati šećer i margarin i mutiti dok se ne sjedini u kremastu masu.
4. Dodati jaja i pire od banana.
5. Pomešati s mešavinom brašna, soli i praška za pecivo.
6. U pleh, obložen papirom za pečenje, nasuti masu i peći oko pola sata, dok hleb ne dobije zlatno žutu boju.
7. Ostaviti da se ohladi u plehu desetak minuta, a zatim izvaditi iz pleha da se još malo hladi.