Recept dana: Zapečene tikvice s jajima i sirom
Osim što je u pitanju vrlo ukusno i hranljivo jelo, ovaj recept i potvrđuje ono što nutricionisti stalno tvrde: zdrava hrana ne mora obavezno puno da košta.
Sastojci:
- 1 tikvica srednje veličine,
- 1 jaje,
- čen belog luka,
- 100 g mladog nemasnog sira,
- 0,5 dl jogurta,
- 2 kašičice maslinovog ulja
Priprema:
1. Prvo mariniti tikvice, pa ih iseći na kolutove, kockice ili već prema želji.
2. Začiniti ih vegetom i/ili samo staviti so i biber po ukusu.
3. Dodati malo izrendanog belog luka radi lepšeg ukusa.
4. Sve dobro promešati i ostaviti da odstoje oko 15 minuta da otpusti vodu, pa procediti.
5. U tepsiju staviti papir za pečenje.
6. Jaja umutiti sa jogurtom i uljem.
7. Sipati u kalup, dodati marinirane tikvice i preko njih izmrviti sir.
8. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok se tikvice fino ne zapeku.
9. Po želji, možete pre pečenja preko tikvica posuti supenu kašiku parmezana. Malo ćete povećati kalorijsku vrednost, ali će zato ukus biti izvanredan.