Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Zapečene tikvice s jajima i sirom

03.08.2017. 10:34 10:38
Piše:
Foto: pixabay.com

Osim što je u pitanju vrlo ukusno i hranljivo jelo, ovaj recept i potvrđuje ono što nutricionisti stalno tvrde: zdrava hrana ne mora obavezno puno da košta.

Sastojci:

- 1 tikvica srednje veličine,

- 1 jaje,

- čen belog luka,

- 100 g mladog nemasnog sira,

- 0,5 dl jogurta,

- 2 kašičice maslinovog ulja

Priprema:

1. Prvo mariniti tikvice, pa ih iseći na kolutove, kockice ili već prema želji.

2. Začiniti ih vegetom i/ili samo staviti so i biber po ukusu.

3. Dodati malo izrendanog belog luka radi lepšeg ukusa.

4. Sve dobro promešati i ostaviti da odstoje oko 15 minuta da otpusti vodu, pa procediti.

5. U tepsiju staviti papir za pečenje.

6. Jaja umutiti sa jogurtom i uljem.

7. Sipati u kalup, dodati marinirane tikvice i preko njih izmrviti sir.

8. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok se tikvice fino ne zapeku.

9. Po želji, možete pre pečenja preko tikvica posuti supenu kašiku parmezana. Malo ćete povećati kalorijsku vrednost, ali će zato ukus biti izvanredan.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Čokoladni mafini

Recept dana: Čokoladni mafini

27.07.2017. 16:08 16:13
Recept dana: Kolač s malinama

Recept dana: Kolač s malinama

20.07.2017. 10:46 10:49