Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Letnja čorba od krastavaca

09.06.2017. 09:47 09:54
Piše:
Foto: www.freeimages.com

Lagana i osvežavajuća čorba od krastavca, nane, tikvica i paradajza idealan je obrok tokom vrelih dana koji su pred nama.

Sastojci:

 - 8 krastavaca,

- kriška hleba,

- veza mladog luka,  

- 4 manje tikvice,     

- 2 paradajza,   

- nekoliko listova nane,

- 2 dcl bujona od povrća,

- kašika jabukovog sirćeta,

- 5 kašika maslinovog ulja,

- soli i bibera po ukusu

Priprema:

1. Krastavce oljuštiti, pa jedan iseći na kolutiće, a ostale prepolovite po dužini, uklonite im semenke i iseći na trake.

2. Sa kriške hleba ukloniti koru, sredinu iseckati na kockice i izmiksati sa trakama od krastavaca.

3. Dodati sirće, so, hladan bujon, biber i maslinovo ulje, pa promešati da se dobije homogena kremasta masa.

4. Ostaviti da se hladi u frižideru.

5. Tikvice, oljušteni paradajz i mladi luk iseckati na kockice.

6. Ovako pripremljeno povrće sipati u posudu, dodati nekoliko iscepkanih listova nane, kašiku maslinovog ulja, posoliti i promešati.

7. Ohlađenu čorbu rasporediti u posude, u sredinu sipati malo pripremljenog povrća i servirati.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Mafini sa tikvicama

Recept dana: Mafini sa tikvicama

02.06.2017. 16:22 16:26
Recept dana: Krompirići sa mirođijom

Recept dana: Krompirići sa mirođijom

01.06.2017. 14:50 14:51