light rain
10°C
26.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9975
usd
111.6175
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Печена свињска ребарца

22.05.2017. 09:52 09:54
Пише:
Фото: www.freeimages.com

Ако волите ребарца које се топе у устама, а месо само одваја од коске – ово јело ће вам се сигурно допасти.

Састојци:

- 1 велики комад свињских ребараца,

- 1 кашика вегете,

- 1 кашичица бибера,

- 1/2 кашичице белог лука у праху,

- 1/3 кашичица алеве паприке,

 - соли по укусу,

- 2 кашике сенфа,

- 1 кесица вурчестер соса

За премаз:

- 3-4 кашике кечапа,

- 1 кашика маслиновог уља,

- 1 кашичица оригана

Припрема:

1. Вегету, бибер, со, алеву паприку и бели лук промешати и добијеном смесом зачинити ребарца.

2. Сенф помешати са ворчестер сосом и премазите ребарца

3. Ребарца умотати у алуминијумској фолију, коју сте prеthodno попрскали уљем и оставити неколико сати у фрижидеру да месо „одмори“.

4. Рерну загрејати на 120 степени и ребарца увијена у фолију пећи око 2 и по сата.

5. Пажљиво отворити фолију и премазите ребарца мешавином кечапа, маслиновог уља и оригана.

6. Укључити горњи грејач у рерни на најјачу ватру и пећи их неколико минута док се не ухвати лепа корица.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Италијанске грисине

Рецепт дана: Италијанске грисине

16.05.2017. 17:20 17:21
Рецепт дана: Палачинке на класичан начин

Рецепт дана: Палачинке на класичан начин

12.05.2017. 11:53 11:56