Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Palačinke na klasičan način

12.05.2017. 11:53 11:56
Piše:
Foto: www.freeimages.com

Obično su najjednostavnija rešenja kako u životu, tako i u kuhinji – najbolja. Palačinke su svakako potvrda za to.

Sastojci:

- 200 g brašna (tip 400, meko),

- 2 jajeta,

- 1 kašika ulja,

- 3 dl mleka i malo mlake vode,

- kašičica soli i šećera

Priprema:

1. Uzeti dublju plastičnu posudu i u nju sipati brašno, dodati jaja i oko 2 decilitra mleka, pa zatim sve dobro umutiti. Ako je potrebno, dodati još malo mleka.

2. Mutiti dok smesa ne postane glatka i bez grudvica, a potom dodati još mleka i malo kisele vode, dok se ne dobije prilično retko testo, koje po gustini već liči na čorbu.

3. U umućeno testo dodati oko decilitar ulja i dobro promešati.

4.  U tiganj sipati ulje, pa kad se zagreje odvaditi višak masnoće.

5. Vratiti ga na ringlu i onda kutlačom sipati testo i ravnomerno ga razliti po tiganju.

6. Temperatura na kojoj se palačinke peku mora da bude visoka.

7. Peći kratko sa obe strane, a ukoliko niste vični u bacanju palačinke uvis, možete je prevrnuti i nožem.

8. Gotove palačinke ređajte na plitak tanjir i na kraju vam još samo ostaje da namažete fil po želji.

Piše:
Pošaljite komentar
Ko još ne voli palačinke

Ko još ne voli palačinke

28.06.2015. 21:33 13:33
Recept dana: Slane palačinke

Recept dana: Slane palačinke

03.04.2017. 14:16 15:15