Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SVI JE ZNAMO KAO DODATAK JELIMA ALI... Ova moćna biljka smanjuje i rizik od dijabetesa i bolesti srca

17.02.2024. 23:30 23:32
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Lovor se koristi kao dodatak mnogim jelima. Pored toga što daje aromu, itekako je koristan za zdravlje pa bi trebalo češće da ga konzumiramo.

On će ojačati imunološki sistem jer sadrži veliku količinu vitamina A, B6 i C. Može ublažiti nadimanje, želučane smetnje te upalu sinusa. Istraživanje je pokazalo da konzumiranje jednog do tri grama lovorovog lista dnevno tokom

On je takođe dobar izvor kalcijuma, gvožđa i mangana. Može pomoći i u ublažavanju mensturalnih bolova te podstaći redovnu menstruaciju. U narodnoj medicini se koristi i za lečenje bronhitisa.

 Osoba koja ima ovaj problem treba da stavi obloge umočene u vodu u kojoj se kuvao lovor. Čaj od lovora se smatra prirodnim lekom za kašalj i bronhitis. 

Isekcajte tri lovorova lista, prelijte s 2.5 decilitra vode i kuvajte desetak minuta. Skinite s vatre i držite još desetak minuta poklopljeno, a nakon toga procedite. U proceđen čaj dodajte kašiku od limuna i dve kašike domaćeg meda. Čaj pijte dva do tri puta dnevno u količini do tri decilitra.

(B92)

Piše:
Pošaljite komentar