СВИ ЈЕ ЗНАМО КАО ДОДАТАК ЈЕЛИМА АЛИ... Ова моћна биљка смањује и ризик од дијабетеса и болести срца
Ловор се користи као додатак многим јелима. Поред тога што даје арому, итекако је користан за здравље па би требало чешће да га конзумирамо.
Он ће ојачати имунолошки систем јер садржи велику количину витамина А, Б6 и Ц. Може ублажити надимање, желучане сметње те упалу синуса. Истраживање је показало да конзумирање једног до три грама ловоровог листа дневно током
Он је такође добар извор калцијума, гвожђа и мангана. Може помоћи и у ублажавању менстуралних болова те подстаћи редовну менструацију. У народној медицини се користи и за лечење бронхитиса.
Особа која има овај проблем треба да стави облоге умочене у воду у којој се кувао ловор. Чај од ловора се сматра природним леком за кашаљ и бронхитис.
Исекцајте три ловорова листа, прелијте с 2.5 децилитра воде и кувајте десетак минута. Скините с ватре и држите још десетак минута поклопљено, а након тога процедите. У процеђен чај додајте кашику од лимуна и две кашике домаћег меда. Чај пијте два до три пута дневно у количини до три децилитра.
(Б92)