Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(VIDEO) SLANA KAFA POSTAJE HIT Stručnjak otkriva da li SO ZAISTA POPRAVLJA UKUS OMILJENOG NAPITKA

11.03.2025. 08:48 10:32
Piše:
Izvor:
krstarica.com
кафа
Foto: Pixabay.com

Internetom kruži mnoštvo tekstova koji savetuju da u kafu dodate svakojake začine u kafu, jer tako postaje „bolja“, a dodavanje soli je po nekima preterivanje.

Da li to stvarno radi odlučio je da razotkrije Jutjuber i stručnjak za kafu Džejms Hofman. Prema njegovim rečima, to je bolje ne raditi, ali postoje izuzeci kad je so kafu učinila ukusnijom. 

– So se smatra jednim od pet osnovnih ukusa. Slanost može pojačati slatkoću i umanjiti gorčinu – kaže Hofman u videu.

кафа
Foto: Pixabay.com

Ukoliko pijete kvalitetnu kafu so vam neće trebati, onda vam so verovatno neće trebati. 

– Kad je kafa dobra i kvalitetna, ona ima idealnu gorčinu, poput piva ili crne čokolade – ističe stručnjak.

Međutim, ako vam se nađete u situaciji da je pred vama gorka šoljica kafe, bilo bi bolje da tražite so, a ne šećer.

со
Foto: Pixabay.com

– So treba smatrati dodatkom, poput mleka ili šlaga. Ona može da popravi ukus kafe, ali ako se stavi previše može da pokvari ceo užitak – pojašnjava Hofman. 

Ako odlučite da je dodate so u jutarnjoj šoljici kafe, Hofmanov predlaže 0,6 grama soli na 200 mililitara kafe.

Izvor:
krstarica.com
Piše:
Pošaljite komentar