overcast clouds
21°C
12.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ВИДЕО) СЛАНА КАФА ПОСТАЈЕ ХИТ Стручњак открива да ли СО ЗАИСТА ПОПРАВЉА УКУС ОМИЉЕНОГ НАПИТКА

11.03.2025. 08:48 10:32
Пише:
Извор:
krstarica.com
кафа
Фото: Pixabay.com

Интернетом кружи мноштво текстова који саветују да у кафу додате свакојаке зачине у кафу, јер тако постаје „боља“, а додавање соли је по некима претеривање.

Да ли то стварно ради одлучио је да разоткрије Јутјубер и стручњак за кафу Џејмс Хофман. Према његовим речима, то је боље не радити, али постоје изузеци кад је со кафу учинила укуснијом. 

– Со се сматра једним од пет основних укуса. Сланост може појачати слаткоћу и умањити горчину – каже Хофман у видеу.

кафа
Фото: Pixabay.com

Уколико пијете квалитетну кафу со вам неће требати, онда вам со вероватно неће требати. 

– Кад је кафа добра и квалитетна, она има идеалну горчину, попут пива или црне чоколаде – истиче стручњак.

Међутим, ако вам се нађете у ситуацији да је пред вама горка шољица кафе, било би боље да тражите со, а не шећер.

со
Фото: Pixabay.com

– Со треба сматрати додатком, попут млека или шлага. Она може да поправи укус кафе, али ако се стави превише може да поквари цео ужитак – појашњава Хофман. 

Ако одлучите да је додате со у јутарњој шољици кафе, Хофманов предлаже 0,6 грама соли на 200 милилитара кафе.

Извор:
krstarica.com
Пише:
Пошаљите коментар